Uzená paprika Pimentón, Carmencita, 75g Uzená mletá paprika Carmencita. Mletá paprika je klasickou ingrediencí na přípravu španělských pokrmů. Pimentón se využívá při výrobě typických španělských klobás „chorizo“ nebo „lomo“. Při vaření se přídává k masu, rybám, chobotniciím či u nás do guláše.

Momentálně vyprodáno Zobrazit podobné produkty z kategorie
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Uzená mletá paprika Carmencita. Mletá paprika je klasickou ingrediencí na přípravu španělských pokrmů. Původní uzená paprika „Pimentón de la Vera“ se suší na dubovém dřevě. K získání jednoho kilogramu mleté papriky je nutné používat až pět kg dubového dřeva. Papriky se ozloží na dřevěnou mříž ve výšce 2,5 metru nad zemí. Potom se na hliněné podlaze rozhoří oheň, nechá se vyhořet až začně doutnat.Sušení papriky trvá celkem 13 až 15 dní. Potom se usušené papriky přepravují mlýnů, kde se odstraní stopky a část semen, ne však všechna, protože obsahují důléžité kyseliny chuť. Proces mletí probíhá velmi pomalu mezi mlýnskými kameny. Zrychlený proces by papriku uvařilo díky zvýšené teplotě a tím by ztratila svoji kvalitu. Tento „pimentón“ je pikantní. Pimentón se využívá při výrobě typických španělských klobás „chorizo“ nebo „lomo“. Při vaření se přídává k masu, rybám, chobotniciím či u nás do guláše.
Výrobce Carmencita