Španělské krokety s jamónem

27. Listopadu 2023 Španělské krokety s jamónem
Tyto španělské krokety s jamónem jsou skvělý způsob, jak si i v zimě připomenout slunnou španělskou kuchyni.
Croquetas jsou návykově křupavé a ve Španělsku je najdete v mnoha příchutích — Manchego a treska jsou kromě jamónu na předních příčkách. Stačí vám pár základních ingrediencí a trocha trpělivosti a budete mít na stole pochutnání, které vás vrátí zpátky na dovolenou.

Ingredience:
1 hrnek hladké mouky
1 cibule nakrájená nadrobno
4 hrnky mléka
100 g jamónu

Na obalování a smažení:
2 rozšlehaná vejce
mouka
strouhanka
olej


Postup:
Na pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje. Přidejte cibuli a pár minut restujte, dokud se nezačne barvit, poté přidejte špetku soli.

Ve vedlejším hrnci zahřejte mléko, nesmí však se vařit.

Přidejte mouku do cibule a neustále míchejte, dokud mouka nezhnědne.
Když mouka změní barvu, postupně za stálého míchání přilévejte mléko.
Vypněte sporák, přidejte do těsta jamón a nechte vychladnout. Těsto pak dejte do ledničky na minimálně 3 hodiny nebo přes noc.
Vytvarujte krokety, obalte je v trojobalu a pak smažte dozlatova z obou stran.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články