Ingredience, Strana 3

Výpis článků

Jak poznat kvalitní olivový olej

Jak poznat kvalitní olivový olej

Mezi tuky je olivový olej antický bůh — sálá z něj Středomoří, zdraví a úcta nespočtu generací. Byla by tedy škoda, kdybyste se nad tímto tekutým zlatem nezamysleli více než jednou za pár týdnů, když hledáte v sekci zatmavených lahví nápis „extra vir...

5 zajímavostí o španělském olivovém oleji

5 zajímavostí o španělském olivovém oleji

Španělská kuchyně by nebyla kompletní bez vysoké láhve olivového oleje, ať už chcete přidat chuť do tostady při snídani, zakápnout salát k obědu nebo jej zařadit do tradičních receptů na večeři. Milovaný „aceite de oliva“ je součástí španělské stravy...

Španělské sýry: regionální unikáty pro pravé labužníky

Španělské sýry: regionální unikáty pro pravé labužníky

Španělsko není země, kterou by si většina lidí spojovala se sýrem. Oproti sousední Francii nebo Itálii jsou sýry ze Španělska v nevýhodě, nicméně praví labužníci vědí, že právě díky různorodosti jednotlivých regionů, se dají v zemi vína a slunce nalé...

Jak chytře využít kávu

Jak chytře využít kávu

Přinášíme vám 7 tipů, jak jinak použít kávu kromě přípravy skvělého nápoje. Znali jste všechny její vlastnosti a možnosti využití? 1. Odstraňuje špatné pachy: Káva absorbuje a neutralizuje pachy. V koupelně, vedle odpadkového koše, v ledničce, můž...

Mandle: zdravé a úžasně dobré

Mandle: zdravé a úžasně dobré

Povědomí o tom, co je zdravá potravina, se v čase mění. Na jihu Evropy i v Americe, Africe a Asii ovšem už dávno dobře vědí, že mandle jsou nejen pochoutka, ale i skvělá potravina plná zdraví: najdeme v nich kvalitní tuky, které nám pomáhají být fit,...

Skvělé chorizo může být i z jelena

Skvělé chorizo může být i z jelena

Chorizo je zásadním výdobytkem španělské gastronomie. Dobře ochucená uzenina, kde se maso snoubí s paprikou a malým množstvím dalšího koření, je nejznámější ve své klasické podobě s použitím vepřového masa.  Je světoznámé a inspirovalo řadu d...

Ovládací prvky výpisu

35 položek celkem