Fregola se smaženými fazolkami, cuketou a sýrem Manchego, kterou máte hotovou za 15 minut

Fregola je druh těstoviny podobný izraelskému kuskusu. Obvykle se vyrábí z krupičného těsta, které se sroluje do kuliček o průměru 2–3 mm a poté se tyto kuličky ještě opečou v troubě. Díky své sypké konzistenci je ideální na výrobu různých těstovinových salátů a často se obejde bez těžké omáčky. Tyto vlastnosti z fregoly dělají super adepta na zdravý oběd nebo lehkou večeři.
 
Doplňte ji dalšími ingrediencemi podobného tvaru, třeba kukuřicí a fazolkami Habas Fritas. Ty mají máslovou texturu a jsou naložené v olivovém oleji, takže dodají výslednému pokrmu božskou jemnost. Můžete je sehnat ve specializovaných španělských obchodech, a pokud jste nikdy nezkusili fazole od prémiových dovozců, určitě jim dejte šanci. Sami jistě usoudíte, že rozdíl od těch ze supermarketu je nepopiratelný a jistě si získají i ty z vás, kteří se jinak
fazolím spíše vyhýbají.
 

Ingredience:

SABORES ZARI-5-2 

 
Postup:
 
V dostatečném množství osolené vody dejte vařit fregolu dle návodu na balení.
Očistěte kukuřici a dejte ji do trouby na 220° C, dokud nezačne hnědnout.
Na pánev rozehřátou na střední vyšší stupeň se lžící oleje přidejte česnek a nechte zezlátnout cca 1 minutu. Poté přidejte cuketu nakrájenou na stejně velké kousky a dejte na 10 až 15 minut povařit. Na posledních 5 minu přidejte kukuřici, kterou jste vyndali z trouby a ořezali z klasu jedlá zrníčka.
 
Slijte fregolu a ve velké míse ji smíchejte s cuketovou směsí, bazalkou a půlkou množství Manchega. Slijte většinu oleje z Habas Fritas. Trochu ho můžete nechat a přidat do pokrmu, pokud koupíte fazole v opravdu kvalitním olivovém oleji.
 
Zamíchejte a přidejte bazalku, sůl, pepř a zakápněte ještě trochou olivového oleje, pokud chcete.
 
Servírujte posypané najemno nastrouhaým Manchegem.