Úžasný rajčatový salát s koprovo-hořčičnou zálivkou

Rajčatová sezóna končí, a tak na nic nečekejte a připravte si tento salát z pozdních letních rajčat a jemné cibulky! Je doplněný o gurmánskou koprovo-hořčičnou zálivku, která voní bylinkami a dodá sladkým rajčatům ten správný, lehce pikantní protipól.
 
Netradiční, ale lahodnou kombinaci rajčat a kopru doporučujeme už jen dozdobit velmi klasickým typem oliv. Hodí se třeba Manzanilla. Mají pevnou a masitou texturu a slanou, hořkou chuť s tóny ořechů, což jsou přesně ty vlastnosti, které zde dobře zapadnou. Nebojte se výsledek ještě dosolit hrubozrnnou solí. Rajčata sůl milují.
 

Ingredience:
 

Postup:
 
Omyjte a nakrájejte rajčata a cibuli. Smíchejte tekuté ingredience na zálivku se 2 lžícemi kopru. Dobře promíchejte metličkou a dochuťte pepřem a solí dle potřeby. Naaranžujte zeleninu, olivy a zalejte zálivkou. Posypte zbývajícími 2 lžícemi kopru a vločkovou solí.