Americký “Tuna melt” sendvič

Jestli Američané něco umí, jsou to sendviče. Od doby, kdy si jistý karetní hráč v kasinu poprvé poručil dát plátek masa mezi dva chleby, aby se neumazal ruce a neoznačil si nechtěně karty, se zrodilo nepřeberné množství sendvičů.
 
Ale jen pár z nich se těší stálé popularitě už několik desítek let a najdete je na menu většiny takzvaných “diners”, typických amerických restaurací. Ty určitě znáte z filmů, například těch Tarantinových. Červené kožené sedačky ve tvaru písmene “u”, veprostřed stolek a na něm milkshake a hranolky. Pokud se vám při pomyšlení na americké jídlo ihned zvedá cukr v krvi, nepanikařte. Naše verze tohoto sendviče s názvem Tuna melt obsahuje jen kvalitní ingredience, jako třeba ručně porcované filety z tuňáka žlutoploutvého, šťavnaté sezónní rajče a cibuli z farmářských trhů.
 
sabores CERVEN-13
 
 
Ingredience:
  • 1 konzerva kvalitního tuňáka
  • ½ menší červené cibule
  • 5 nakládaných okurek (nakrájených by jich měla být zhruba hrst)
  • 2 rajčata
  • 4 velké plátky chleba, my jsme zvolili kváskový
  • ⅓ hrnku majonézy
  • ½ citronu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 2 až 4 plátky cheddaru
 
Solené chipsy na servírování
 

Postup:
 
Omyjeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky, stejně tak cibuli a nakládané okurky. Smícháte tyto ingredience v míse a přidáme majonézu. Z tuňáka slijeme všechen olej (lze použít i tuňáka ve vlastní šťávě) a přidáme do mísy. Vše zamícháme, přidáme šťávu z půlky citronu a dochutíme kořením.
 
Na plátek chleba navršíme naši tuňákovou “pomazánku”, poklademe plátky rajčat a cheddaru. Přidáme navrch další plátek chleba a pak můžeme dát budťo do trouby, dokud se sýr nezačne roztékat, nebo rozehřejeme na pánvi trochu másla a opékáme napřed z jedné a pak z druhé strany.