Rychlé špagety s tuňákem

Přepadl vás hlad, spěcháte a v ledničce to zeje prázdnotou? Ještě než se rozhodnete pro něco nezdravého, podívejte se do spíže. Pokud tam najdete těstoviny, tuňáka v konzervě a pár dalších základních ingrediencí, můžete si připravit tyto rychlé a zdravé těstoviny, které vás přesvědčí o tom, že tuňák v konzervě rozhodně není nudná nebo druhořadá ingredience. Jde jen o to, umět jeho chuť správně rozehrát. Zde vám k tomu pomohou kapary a ančovičky a s pomocí škrobové vody z těstovin se vše spojí v tak lahodnou omáčku, že úplně zapomenete, že jste si chtěli jíst nějaký fast food nebo sladkosti.

 

Ingredience

  • 250 g špaget
  • 150 ml vody z vaření těstovin
  • 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ančovičky
  • 1/2 lžičky chilli vloček 
  • 2 lžičky kaparů 
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy 
  • sůl & pepř 

 

celasirka_src_DSC_1014

 

Postup

Uvařte těstoviny podle návodu a nezapomeňte si uschovat trochu vody.

Na pánvi rozehřejte lžíci oleje (můžete použít i ten z konzervy) a přidejte propasírovaný česnek a ančovičky. Vařečkou ančovičky rozmělněte a přidejte kapary a chilli. Po 2 minutách přidejte vodu a nechte další 2 min vařit. Přidejte zbytek ingrediencí včetně těstovin a dochuťte pepřem.