Rychlé špagety s tuňákem
Přepadl vás hlad, spěcháte a v ledničce to zeje prázdnotou? Ještě než se rozhodnete pro něco nezdravého, podívejte se do spíže. Pokud tam najdete těstoviny, tuňáka v konzervě a pár dalších základních ingrediencí, můžete si připravit tyto rychlé a zdravé těstoviny, které vás přesvědčí o tom, že tuňák v konzervě rozhodně není nudná nebo druhořadá ingredience. Jde jen o to, umět jeho chuť správně rozehrát. Zde vám k tomu pomohou kapary a ančovičky a s pomocí škrobové vody z těstovin se vše spojí v tak lahodnou omáčku, že úplně zapomenete, že jste si chtěli jíst nějaký fast food nebo sladkosti.
Ingredience
- 250 g špaget
- 150 ml vody z vaření těstovin
- 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
- 3 stroužky česneku
- 2 ančovičky
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 2 lžičky kaparů
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžička citronové kůry
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl & pepř
Postup
Uvařte těstoviny podle návodu a nezapomeňte si uschovat trochu vody.
Na pánvi rozehřejte lžíci oleje (můžete použít i ten z konzervy) a přidejte propasírovaný česnek a ančovičky. Vařečkou ančovičky rozmělněte a přidejte kapary a chilli. Po 2 minutách přidejte vodu a nechte další 2 min vařit. Přidejte zbytek ingrediencí včetně těstovin a dochuťte pepřem.