Zdravé tuňákové karbanátky

01. Července 2020 Zdravé tuňákové karbanátky
Karbanátky jsou lahodnou variantou, jak zpracovat ryby. Vždy se snažím o tom, aby byl recept zdravý, chutný, obsahoval co nejméně ingrediencí a všechny byly přírodní a výživově hodnotné. Všechny podmínky splňují právě tyto hamburgery – obsahují pouze 5 ingrediencí (když nepočítáme koření) a jsou opravdu vynikající! I ti nejmenší tedy rybu sní, aniž by si toho všimli. Převzato z Instagramu @thenourishedpianist
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
2
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • 500 g pečeného tuňáka
  • 4 vejce
  • 50 g extra panenského olivového oleje Arbequina
  • 1 malá cibule
  • 2 polévkové lžíce kokosové mouky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 lžíce sušené petržele
  • 1 a ½ lžičky soli
  • černý pepř
Tuňáka oberte a odstraňte šupiny.
Dejte ho do kuchyňského robota a přidejte všechny ostatní ingredience.
Rozmixujte tak, aby vám vznikla homogenní hmota.
Zahřejte pánev a pokryjte ji tenkou vrstvou extra panenského olivového oleje Arbequina.
Z hmoty vypracujte karbanátky a dejte na pánev.
Na středním plameni smažte dozlatova, poté otočte.
Nechte na středním plameni, dokud nejsou úplně hotové.
Karbanátky si nejlépe vychutnáte se salátem nebo jako klasický hamburger v housce.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články