Zapečené pizza bagety s červeným pestem a olivovým olejem Frantoio

Tajemstvím úspěchu je lahodné červené pesto z olivového oleje Frantoio. Pokud vám nějaké zbude, můžete si ho dát k jakémukoli masu nebo rybám. Převzato z Instagramu @leiregamboa

det-2
Obtížnost
0

 

Suroviny

  • červené pesto
  • středomořské bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn a oregano)
  • uzeniny, krutí maso, šunka, chorizo, klobása dle chuti
  • mozzarella
  • baby špenát
  • bageta

Na červené pesto:

  • 6 sušených rajčat
  • 8 cherry rajčátek
  • 15 g bazalky
  • 40 g parmezánu
  • 50 g sušených plodů
  • 100 ml extra panenského olivového oleje Frantoio
  • 1 lžička jablečného octu
  • ½ lžičky soli
  • trochu pepře
  • trochu chilli nebo mletého kajenského pepře

 
Všechny ingredience na pesto dohladka rozmixujeme v mixéru nebo robotu.
Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Na plech rozložíme bagety rozkrojenou stranou nahoru a pomažeme je pestem.
Poklademe bylinkami, uzeninou podle chuti a mozzarellou.
Dáme zapéct na 10 minut, dokud se sýr nezačne roztékat.
Vyndáme z trouby, povrch posypeme špenátovými listy a zakryjeme druhou polovinou bagety.
Přikryjeme alobalem a vrátíme do trouby na dalších 10 minut, případně dokud se sýr úplně nerozteče.
Odstraníme alobal a pečeme dalších 5–10 minut, dokud se bageta úplně neopeče.
Vyndáme z trouby a před servírováním necháme 3–4 minuty odpočinout.