Zapečené pizza bagety s červeným pestem a olivovým olejem Frantoio
Tajemstvím úspěchu je lahodné červené pesto z olivového oleje Frantoio. Pokud vám nějaké zbude, můžete si ho dát k jakémukoli masu nebo rybám. Převzato z Instagramu @leiregamboa
Obtížnost 0 |
Suroviny
- červené pesto
- středomořské bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn a oregano)
- uzeniny, krutí maso, šunka, chorizo, klobása dle chuti
- mozzarella
- baby špenát
- bageta
Na červené pesto:
- 6 sušených rajčat
- 8 cherry rajčátek
- 15 g bazalky
- 40 g parmezánu
- 50 g sušených plodů
- 100 ml extra panenského olivového oleje Frantoio
- 1 lžička jablečného octu
- ½ lžičky soli
- trochu pepře
- trochu chilli nebo mletého kajenského pepře
Všechny ingredience na pesto dohladka rozmixujeme v mixéru nebo robotu.
Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Na plech rozložíme bagety rozkrojenou stranou nahoru a pomažeme je pestem.
Poklademe bylinkami, uzeninou podle chuti a mozzarellou.
Dáme zapéct na 10 minut, dokud se sýr nezačne roztékat.
Vyndáme z trouby, povrch posypeme špenátovými listy a zakryjeme druhou polovinou bagety.
Přikryjeme alobalem a vrátíme do trouby na dalších 10 minut, případně dokud se sýr úplně nerozteče.
Odstraníme alobal a pečeme dalších 5–10 minut, dokud se bageta úplně neopeče.
Vyndáme z trouby a před servírováním necháme 3–4 minuty odpočinout.
Rozehřejeme troubu na 200 °C.
Na plech rozložíme bagety rozkrojenou stranou nahoru a pomažeme je pestem.
Poklademe bylinkami, uzeninou podle chuti a mozzarellou.
Dáme zapéct na 10 minut, dokud se sýr nezačne roztékat.
Vyndáme z trouby, povrch posypeme špenátovými listy a zakryjeme druhou polovinou bagety.
Přikryjeme alobalem a vrátíme do trouby na dalších 10 minut, případně dokud se sýr úplně nerozteče.
Odstraníme alobal a pečeme dalších 5–10 minut, dokud se bageta úplně neopeče.
Vyndáme z trouby a před servírováním necháme 3–4 minuty odpočinout.