Špagety se sobrasadou a cavou

Není moc jídel, o kterých by se dalo říct, že jsou vyloženě sexy. Tyto těstoviny si však tento přívlastek zaslouží. Jsou ideálním jídlem, kterým oslnit na prvním rande. Recept je tak jednoduchý, že ho nepokazí ani ten, kdo většinou nevaří a výsledek je oslňující.
 
Potřebujete jen 5 ingrediencí, trochu sebevědomí a vašemu objektu zájmu se podlomí kolena už jen když vás bude vidět lít cavu do horké pánve. A až ochutnají výsledek, budou vaši. Pojďte se s námi podívat na to, jak z vynikající uzeniny z Menorky a španělské cavy uvařit tento výjimečný pokrm.
 

Ingredience:
  • 250 g špaget
  • 100 g Sobrasady nakrájené na malé kousky
  • 3-4 nadrobno nasekané stroužky česneku
  • 150 ml cavy
  • Olivový olej
  • Nadrobno nasekaná petrželka na podávání
  • Sůl
DSC_9865
 
 
Postup:
 
Dejte si záležet a opravdu důkladně osolte velké množství vařící vody a uvařte v ní těstoviny dle návodu, s tím, že si uschováte ½ hrnku vody z těstovin a necháte ho stranou. 

V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a přidejte česnek, a až zezlátne, tak sobrasadu. Po další minutě až dvou vylijte cavu a nechte odpařit. Přidejte vodu z těstovin a zredukujte.
 
Na závěr přidejte do pánve těstoviny a dobře promíchejte.
 
Dozdobte petrželkou a ihned podávejte.