Pečená dýně s křupavým jamónem a pestem

S přicházejícím podzimem je tu i dýňová sezona. A pokud byste tento rok chtěli vyzkoušet nový způsob na její zpracování, tak doporučujeme tento snadný a chutný recept.
 
Ingredience: 
  • 1 menší dýně, nakrájená na měsíčky, zbavená semínek
  • 200 g jamónu
  • 200 g ochucené ricotty nebo jiné pomazánky dle vašeho výběru
  • 4 lžičky pesta
  • Snítka petrželky, nakrájená
  • Olivový olej na dozdobení
  • Hrst semínek, např. dýňových
 
DSC_9825
 
 
Postup:
 
Do trouby předehřáté  na 180 stupňů vložíme dýni pokapanou olivovým olejem a pečeme cca 20 minut nebo dokud se nezačnou tvořit hnědá opečená místa.
 
Na jiném plechu rozložíme jamón, může být klidně ve dvou vrstvách — 2 plátky jamónu na sobě. Vložíme do trouby a necháme spéct do křupava cca 5 minut. Necháme plně vychladnout.

Na talíři rozetřeme pomazánku a dozdobíme zbytkem ingrediencí.