Pečená dýně s křupavým jamónem a pestem
S přicházejícím podzimem je tu i dýňová sezona. A pokud byste tento rok chtěli vyzkoušet nový způsob na její zpracování, tak doporučujeme tento snadný a chutný recept.
Ingredience:
- 1 menší dýně, nakrájená na měsíčky, zbavená semínek
- 200 g jamónu
- 200 g ochucené ricotty nebo jiné pomazánky dle vašeho výběru
- 4 lžičky pesta
- Snítka petrželky, nakrájená
- Olivový olej na dozdobení
- Hrst semínek, např. dýňových
Postup:
Do trouby předehřáté na 180 stupňů vložíme dýni pokapanou olivovým olejem a pečeme cca 20 minut nebo dokud se nezačnou tvořit hnědá opečená místa.
Na jiném plechu rozložíme jamón, může být klidně ve dvou vrstvách — 2 plátky jamónu na sobě. Vložíme do trouby a necháme spéct do křupava cca 5 minut. Necháme plně vychladnout.
Na talíři rozetřeme pomazánku a dozdobíme zbytkem ingrediencí.