Slaný galette s pečenou zeleninou

01. Července 2020 Slaný galette s pečenou zeleninou
Celý rok ráda peču, zvlášť když jsou to jednoduché a neobyčejné recepty jako tato galette. Nejraději mám recepty podobné tomuto – slaný nebo sladký koláč s rychle udělaným těstem, u kterého není důvod, aby se nepovedl. Galette jsem naplnila zeleninou a směsí, která sklidí vždy úspěch – olivovým olejem cácereské údrody Manzanilla od firmy Naturvie, sýrem a solí ve vločkách s oregánem, tymiánem, rozmarýnem a mátou. Sůl ve vločkách pochází ze solisk v oblasti Isla Cristina (provincie Huelva), což je jasná záruka kvality! Převzato z Instagramu @anavb87
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
2
Příprava
Příprava
45 min
Vaření
Vaření
50 min

Suroviny

  • Na těsto:
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g vody
  • 60 g extra panenského olivového oleje Naturvie
  • 4–5 g soli
  • Na náplň:
  • ½ cukety
  • ½ lilku
  • ¼ červené papriky
  • ½ rajčete
  • pár růžiček brokolice
  • 50 g kostiček kozího sýra
  • 50 g mozzarelly
  • 4 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje Naturvie
  • vločky bylinkové soli
Začneme těstem – do mísy dáme mouku a uděláme do ní důlek. Přidáme sůl a vodu a smícháme nejprve vařečkou a poté vypracujeme nelepivé těsto.
Zabalíme do potravinářské folie a necháme 30 minut odpočívat.
Poté dáme těsto na pečicí papír a vyválíme placku podle tvaru formy. Přeneseme do formy a propícháme vidličkou, aby se při pečení těsto nezvedlo, a dáme stranou.
Na krajích formy zbudou přebytky, které neodkrajujte, protože nám pak poslouží k překrytí koláče.
Nakrájíme zeleninu na jemné plátky, dáme do mísy, pokapeme olivovým olejem a osolíme. Vše dobře promícháme a dáme část směsi na těsto jako první vrstvu.
Posypeme kozím sýrem a přidáme další zeleninovou vrstvu.
Nakonec pokryjeme mozzarrelou a koláč překryjeme zbylým těstem po okrajích.
Pečeme 45–50 minut na 180 °C, dokud těsto neztuhne. Pokud vidíte, že se vnitřek koláče připéká, můžete ho překrýt alobalem.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články