Olivové muffiny
Převzato z Instagramu @labaronisima
Počet osob 3 |
Obtížnost 1 |
Příprava 10 min |
Vaření 20 min |
Suroviny
- 2 polévkové lžíce krémového sýru
- 2 polévkové lžíce olivového paté Naturvie
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce mandlové mouky
- 2 polévkové lžíce strouhaného sýru (použili jsme směs 4 sýrů na vaření)
- olivy
- sůl a pepř podle chuti
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s krémovým sýrem a olivovým paté a poté přidáme mandlovou mouku, sůl, pepř a strouhaný sýr.
Vymažeme muffinové formy (množství vystačí na 5–6 muffinů, záleží na velikosti oliv).
K bílkům přidáme trochu soli a ušleháme z nich sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
Vzniklou směs vlijeme do připravených forem (přibližně do poloviny výšky formy – opět záleží na velikosti oliv, protože jakmile je tam přidáme, směs ještě trochu naroste). Přidáme olivy a pečeme 20–25 minut.
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s krémovým sýrem a olivovým paté a poté přidáme mandlovou mouku, sůl, pepř a strouhaný sýr.
Vymažeme muffinové formy (množství vystačí na 5–6 muffinů, záleží na velikosti oliv).
K bílkům přidáme trochu soli a ušleháme z nich sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
Vzniklou směs vlijeme do připravených forem (přibližně do poloviny výšky formy – opět záleží na velikosti oliv, protože jakmile je tam přidáme, směs ještě trochu naroste). Přidáme olivy a pečeme 20–25 minut.