Muffiny z extra panenského olivového oleje a rozmarýnu
Tip na lahodný předkrm z olivového oleje a rozmarýnu, který se výborně hodí k paté, sýrům, uzeninám i nakládané zelenině. Neobsahují cukr, proto nejsou vůbec sladké. Jsou to spíše lahodné žemle se strukturou muffinů. Převzato z Instagramu @gourmetbilbao
Počet osob 4 |
Obtížnost 1 |
Příprava 10 min |
Vaření 20 min |
Suroviny
- 4 vejce
- 150 g medu z ekologického zemědělství
- 180 g extra panenského olivového oleje World in Love
- 200 g mouky
- 16 g prášku do pečiva
- lístky rozmarýnu
- lžička soli
Do mísy dáme vejce a vyšleháme je do pěny.
Za stálého míchání přidáme med a poté olivový olej.
Do připravené směsi přidáme sůl, prosátou mouku a prášek do pečiva.
Dobře promícháme vařečkou, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
Nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a znovu promícháme.
Plech na muffiny vyložíme pečicím papírem a vlijeme směs.
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C (horní a spodní ohřev).
Pečeme asi 20 minut (zkoušíme špejlí a jakmile se těsto nelepí, je hotovo).
Za stálého míchání přidáme med a poté olivový olej.
Do připravené směsi přidáme sůl, prosátou mouku a prášek do pečiva.
Dobře promícháme vařečkou, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
Nakonec přidáme najemno nakrájený rozmarýn a znovu promícháme.
Plech na muffiny vyložíme pečicím papírem a vlijeme směs.
Dáme do předehřáté trouby na 180 °C (horní a spodní ohřev).
Pečeme asi 20 minut (zkoušíme špejlí a jakmile se těsto nelepí, je hotovo).