Paté a podobné dobroty
Paštiky, teriny a paté jsou velice starou potravinou. Pojďte si s námi pochutnat.
Podle definice je paštika roztíratelná masová pasta z tučnějších mas a často také jater, někdy doplněná hrubšími kousky. Přidávají se do ní nespočetné ingredience, od sušeného ovoce, hub a ořechů až po pálenky. Důležité je také koření, mezi kterým nechybí muškátový oříšek. Pak se vaří, obvykle delší dobu. Oblíbené jsou ve Francii i řadě dalších zemí, bohužel možnost přidat podřadnější suroviny v očích některých lidí zejména v našich krajích paštiky zdegradovaly - k jejich škodě.
Tyhle jemné dobroty mohou být úžasnou lahůdkou, když se vyrobí z prvotřídních surovin. Zkuste se podílet s námi na nápravě pověsti těchto krémů. Máme celou sekci paštik, kde najdete skutečné delikatesy od firma ArteMonte z provincie Jaén, jednoho z nejlepších světových výrobců konzervovaného zboží: zkuste třeba paté z kachny nebo paté z divočáka, které vyniká intenzivní chutí.