Gnocchi s rajčatovou omáčkou a pestem

Převzato z Instagramu @leiregamboa

 

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
2
Obtížnost
1
Příprava
20 min
Vaření
20 min

Suroviny

Gnocchi:

  • 500 g brambor (4 střední)
  • cca 50 g mouky
  • sůl a pepř

 

 Rajčatová omáčka:

  • 400 g cherry rajčátek
  • 2–3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • trochu olivového oleje Full Moon

 

 Pesto:

  • 30 g rukoly
  • hrst oříšků
  • 2 lžíce parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje Full Moon
  • ½ stroužku česneku
  • sůl a pepř

 
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Připravíme si vhodnou nádobu, do které dáme rajčata zalité trochou olivového oleje, sůl, pepř a pár oloupaných stroužků česneku. Dáme péct do trouby na 30 minut.
Mezitím si doměkka uvaříme brambory ve slupce. Opatrně je oloupeme a protlačíme přes pasírovač.
Vmícháme mouku, sůl a pepř a ze směsi vypracujeme homogenní těsto.
Vzniklou kouli rozdělíme na tři části a každou vyválíme do delšího válečku.
Nakrájíme na menší kousky a na každém uděláme pár zářezů (buď vidličkou, nebo existují speciální dřívka).
Připravíme si pesto – rozmixujeme všechny ingredience, v případě potřeby můžeme přidat trochu vody nebo olivového oleje.
Vyndáme rajčata, odstraníme stopky a oloupeme.
Ve slané vodě uvaříme gnocchi. Jakmile začnou stoupat k hladině, vyndáme je pomocí cedníku (je to během chvilinky).
Podáváme s rajčatovou omáčkou, pestem, čerstvě mletým pepřem, parmezánem a pokapané olivovým olejem Full Moon. Dobrou chuť!