Olivové muffiny
01. Července 2020
Převzato z Instagramu @labaronisima
Počet osob
3
Obtížnost
1
Příprava
10 min
Vaření
20 min
Suroviny
- 2 polévkové lžíce krémového sýru
- 2 polévkové lžíce olivového paté Naturvie
- 2 vejce
- 2 polévkové lžíce mandlové mouky
- 2 polévkové lžíce strouhaného sýru (použili jsme směs 4 sýrů na vaření)
- olivy
- sůl a pepř podle chuti
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s krémovým sýrem a olivovým paté a poté přidáme mandlovou mouku, sůl, pepř a strouhaný sýr.
Vymažeme muffinové formy (množství vystačí na 5–6 muffinů, záleží na velikosti oliv).
K bílkům přidáme trochu soli a ušleháme z nich sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
Vzniklou směs vlijeme do připravených forem (přibližně do poloviny výšky formy – opět záleží na velikosti oliv, protože jakmile je tam přidáme, směs ještě trochu naroste). Přidáme olivy a pečeme 20–25 minut.
Oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky vyšleháme s krémovým sýrem a olivovým paté a poté přidáme mandlovou mouku, sůl, pepř a strouhaný sýr.
Vymažeme muffinové formy (množství vystačí na 5–6 muffinů, záleží na velikosti oliv).
K bílkům přidáme trochu soli a ušleháme z nich sníh, který opatrně vmícháme do směsi.
Vzniklou směs vlijeme do připravených forem (přibližně do poloviny výšky formy – opět záleží na velikosti oliv, protože jakmile je tam přidáme, směs ještě trochu naroste). Přidáme olivy a pečeme 20–25 minut.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.