Smetanová bramboračka s chorizem a paprikou

24. Listopadu 2023 Smetanová bramboračka s chorizem a paprikou
Dnes pro vás máme recept na španělskou bramborovou polévku s chorizem, která roztančí vaše chuťové buňky. V této teplé a syté polévce se setkává výrazná chuť choriza s jemnou smetanou a společně vytvářejí neodolatelně dekadentní kombinaci.
Stačí několik jednoduchých kroků a máte na stole lahodnou polévku, která rozveselí jakýkoli chladný den. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří touží po sytější a jemně pikantní polévce s autentickým španělským šmrncem!

Ingredience:
1 lžíce olivového oleje
250 g choriza, nakrájeného na měsíčky
1 zelená paprika zbavená semínek a nakrájená
1 cibule, nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku, nasekané
1 mrkev, oloupaná a nakrájená
1 lžička oregana
1 lžičku chilli
1 lžička sladké papriky
sůl a černý pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce mouky
500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
1 l kuřecího vývaru
1 kelímek smetany
hrst nasekané petrželky


Napřed si oloupejte a nakrájejte všechny ingredience včetně choriza, které je třeba před krájením svléknout ze střívka.

Poté si ve velkém hrnci rozehřejte lžící oleje na středně vysokou teplotu. Přidejte chorizo a restujte 2 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte cibuli a česnek a až zezlátnou, přidejte papriku, mrkev, lžičku soli, chilli, oregano, a sladkou papriku. Po 5 minutách přidejte rajčatový protlak a zamíchejte. Po dalších 3 minutách přidejte mouku. Promíchejte a přidejte brambory a vývar.

Přiveďte k varu, přikryjte, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.

Na závěr přidejte smetanu a petrželku. Vařte 3 minuty. Ochutnejte a dosolte.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články