Smetanová bramboračka s chorizem a paprikou

Dnes pro vás máme recept na španělskou bramborovou polévku s chorizem, která roztančí vaše chuťové buňky. V této teplé a syté polévce se setkává výrazná chuť choriza s jemnou smetanou a společně vytvářejí neodolatelně dekadentní kombinaci.
 
Stačí několik jednoduchých kroků a máte na stole lahodnou polévku, která rozveselí jakýkoli chladný den. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří touží po sytější a jemně pikantní polévce s autentickým španělským šmrncem!
 

Ingredience:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 g choriza, nakrájeného na měsíčky
  • 1 zelená paprika zbavená semínek a nakrájená
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, oloupaná a nakrájená
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžičku chilli
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a černý pepř
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mouky
  • 500 g brambor, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 kelímek smetany
  • hrst nasekané petrželky

DSC_0316-2

 
Napřed si oloupejte a nakrájejte všechny ingredience včetně choriza, které je třeba před krájením svléknout ze střívka.
 
Poté si ve velkém hrnci rozehřejte lžící oleje na středně vysokou teplotu. Přidejte chorizo a restujte 2 minuty, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte cibuli a česnek a až zezlátnou, přidejte papriku, mrkev, lžičku soli, chilli, oregano, a sladkou papriku. Po 5 minutách přidejte rajčatový protlak a zamíchejte. Po dalších 3 minutách přidejte mouku. Promíchejte a přidejte brambory a vývar.
 
Přiveďte k varu, přikryjte, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 15 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
 
Na závěr přidejte smetanu a petrželku. Vařte 3 minuty. Ochutnejte a dosolte.