Pošírované hrušky v bílém víně

20. Listopadu 2023 Pošírované hrušky v bílém víně
Jak na dokonalý nálev na pošírované hrušky? Vsaďte na lahodnou kombinaci bílého vína, javorového sirupu, vanilky a skořice.
Oloupané hrušky se povaří v tomto aromatickém nálevu, dokud nejsou měkké a plné chuti. Pak už je stačí naservírovat s créme fraiche, datlovým sirupem a lehce opečenými vlašskými ořechy pro dokonalou kombinaci textur a chutí. Tento recept je skvělým způsobem, jak okořenit váš dezertní repertoár a ohromit své hosty!

Ingredience:
2 šálky bílého vína
3 šálky vody
1/4 šálku javorového sirupu
šťáva z jednoho citronu
1 vanilkový lusk
1 tyčinka skořice
1 lžička vanilkového extraktu
3 hrušky, oloupané

Na podávání:
200 g créme fraiche
3 lžíce datlového sirupu
50 g vlašských ořechů


Postup:
Všechny ingredience na pošírování dejte do hrnce. Ujistěte se, že jsou hrušky zakryté tekutinou. Pokud ne, přidejte více vody.
Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na nižší střední stupeň a vařte 50 minut.
Rozkrojte, odstraňte semínka a servírujte s créme fraiche, datlovým sirupem a vlašskými ořechy, které můžete před podáváním trochu opéct na suché pánvi.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články