Plněné masové kapsy Empanadas
01. Dubna 2024Ingredience:
- 2 vejce (vařená natvrdo)
- 4 cibule (nakrájené)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oregana
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 lžíce oliv (nakrájené na kolečka)
- 200 ml rajčatové omáčky
- 450 g mouky
- 1 lžíce soli
- 60 g másla
- 1 vejce
- 6 lžic vody
- 1 lžíce octa
Instrukce:
V míse smíchejte mouku, sůl a máslo, dokud nezískáte hladké těsto.
V jiné míse rozšlehejte vejce, vodu a ocet a přidejte k moučné směsi..
Vypracujte těsto na čistém povrchu posypaném moukou a nechte ho odpočívat v lednici.
Na pánvi orestujte cibuli na olivovém oleji a přidejte česnek a oregano.
Přidejte mleté hovězí maso a nechte 7 min povařit
Přidejte rajčatovou omáčku a promíchejte.
Těsto rozválejte a pomocí misky z něj vykrájejte kulaté placky.
Naplňte placky náplní, přidejte olivy a zavřete empanadu vidličkou.
Pečte v troubě cca 15 min.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.