Gazpacho: legendární polévka okouzlí i vás!

23. Srpna 2022 Gazpacho: legendární polévka okouzlí i vás!
Studená polévka nebo také tekutý salát, to je gazpacho, které se díky své jedinečnosti zapsalo do širokého povědomí i do popkultury prostřednictvím seriálu Červený trpaslík. Jako většina španělských receptů je i tato polévka nekomplikovaná, plná chuti a hotová za pár minut. Nenechte se odradit představou “studené polévky”, gazpacho je kategorie sama o sobě. Zatím jsme nepotkali nikoho, komu by hned na první vyzkoušení nechutnalo! :)
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
3 min

Suroviny

  • 1 kg zralých rajčat
  • 1 okurka
  • 1/4 červené papriky
  • 0,5 stroužku česneku
  • 1 polévková lžíce sherry octa (doporučujeme PX Chef Special, Toro Albalá)
  • 1/3 šálku extra panenský olivový olej (doporučujeme Cosecha, Melgarejo)
  • sůl + pepř
  • 1 plátek světlého chleba bez kůrky
Všechnu zeleninu překrájejte tak, aby se vešla do mísy nebo nádoby mixéru.
Následně všechny ingredience rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.
Ochutnejte a dochuťte solí, pepřem a případně ještě octem. 
Zakryjte a dejte vychladit na aspoň pár hodin.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články