Levandulový chléb s pomerančem
Aroma a vlastnosti levandule spolu s pomerančem, který obsahuje extra panenský olivový olej Naturvie, dělají z tohoto receptu opravdu originální kousek, který nadchne každého strávníka. Uvidíte, že si ho zamilujete! Převzato z Instagramu @labaronisima
Počet osob 4 |
Obtížnost 1 |
Příprava 10 min |
Vaření 30 min |
Suroviny
- ¾ šálku kokosové mouky
- 2 čajové lžičky droždí
- 5 velkých vajec
- ¼ šálku pomerančového olivového oleje Naturvie
- 2 polévkové lžíce tapioky
- špetka soli
- ½ polévkové lžíce sušených levandulových květů
- kůra z ½ pomeranče
- semínka na ozdobu
Předehřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte zvlášť mokré a suché ingredience a poté vše smíchejte dohromady a přidejte pomerančovou kůru a levanduli.
Směs vlijte do vymazané formy a ozdobte semínky a plátky pomeranče.
Pečte 25–30 minut (záleží na troubě, zkuste špejlí). Může se jíst jak sladké, tak slané.
Něco málo o levanduli:
Levandule obsahuje limonen, který pomáhá detoxikovat tělo díky tomu, že působí v játrech.
Je známá pro své relaxační účinky, pomáhá bojovat se stresem a nespavostí.
Pamatujte si, že se nedoporučuje těhotným, protože je to děložní stimulant.