Levandulový chléb s pomerančem

Aroma a vlastnosti levandule spolu s pomerančem, který obsahuje extra panenský olivový olej Naturvie, dělají z tohoto receptu opravdu originální kousek, který nadchne každého strávníka. Uvidíte, že si ho zamilujete! Převzato z Instagramu @labaronisima

 

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
10 min
Vaření
30 min

Suroviny

  • ¾ šálku kokosové mouky
  • 2 čajové lžičky droždí
  • 5 velkých vajec
  • ¼ šálku pomerančového olivového oleje Naturvie
  • 2 polévkové lžíce tapioky
  • špetka soli
  • ½ polévkové lžíce sušených levandulových květů
  • kůra z ½ pomeranče
  • semínka na ozdobu

 

Předehřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte zvlášť mokré a suché ingredience a poté vše smíchejte dohromady a přidejte pomerančovou kůru a levanduli.
Směs vlijte do vymazané formy a ozdobte semínky a plátky pomeranče.
Pečte 25–30 minut (záleží na troubě, zkuste špejlí). Může se jíst jak sladké, tak slané. 

 


 

Něco málo o levanduli:

Levandule obsahuje limonen, který pomáhá detoxikovat tělo díky tomu, že působí v játrech.

Je známá pro své relaxační účinky, pomáhá bojovat se stresem a nespavostí.

Pamatujte si, že se nedoporučuje těhotným, protože je to děložní stimulant.