Tacos z mořského okouna s paprikou

Tacos mohou být lehké a zdravé a přitom pořád chutné – věnujte pár sekund tomuto receptu a pochopíte proč! Pilar Onrubia používá vždy ty nejlepší ingredience, aby dosáhla lahodných pokrmů. Jsme totiž to, co jíme! Použijte stejně jako ona olivový olej Premium Naturvie a vločkovou sůl s uzenou paprikou z Cáceres a uvidíte, že se budou dít zázraky! Převzato z Instagramu @labaronisima 

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
20 min
Vaření
30 min

Suroviny

  • 1 mořský okoun (1 kg)
  • domácí rajčatový krém
  • pažitka
  • 2 kg hrubozrnné soli na okouna
  • vločky soli s uzenou paprikou Naturvie
  • 2 růžičky salátu
  • extra panenský olivový olej Primeras Aceitunas Naturvie

 
Pozor: Je velmi důležité koupit okouna se šupinami, abychom ho mohli připravit na soli.
Rozehřejte troubu na 220 °C.
Plech posypte hrubozrnnou solí a dejte na ni mořského okouna. Posypte ho další solí (navlhčete si ruce, pokud tam sůl nedrží).
Dejte péct do trouby na přibližně 20 minut (délka pečení pro okouna o hmotnosti 1 kg, na každé další kilo se doba pečení bude zvyšovat o trochu méně než 20 min na kilo).
Omyjte růžičky salátu a dejte je na talíř. Vedle nich naservírujte očištěného okouna a na stranu trochu rajčatového krému. Na závěr pokapejte olivovým olejem Primeras Aceitunas a posypte vločkami soli s uzenou paprikou.

Doporučujeme podávat s banánovými krekry!