Levandulový chléb s pomerančem

01. Července 2020 Levandulový chléb s pomerančem
Aroma a vlastnosti levandule spolu s pomerančem, který obsahuje extra panenský olivový olej Naturvie, dělají z tohoto receptu opravdu originální kousek, který nadchne každého strávníka. Uvidíte, že si ho zamilujete! Převzato z Instagramu @labaronisima
Počet osob
Počet osob
4
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • ¾ šálku kokosové mouky
  • 2 čajové lžičky droždí
  • 5 velkých vajec
  • ¼ šálku pomerančového olivového oleje Naturvie
  • 2 polévkové lžíce tapioky
  • špetka soli
  • ½ polévkové lžíce sušených levandulových květů
  • kůra z ½ pomeranče
  • semínka na ozdobu

Předehřejte troubu na 180 °C.
Smíchejte zvlášť mokré a suché ingredience a poté vše smíchejte dohromady a přidejte pomerančovou kůru a levanduli.
Směs vlijte do vymazané formy a ozdobte semínky a plátky pomeranče.
Pečte 25–30 minut (záleží na troubě, zkuste špejlí). Může se jíst jak sladké, tak slané.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Něco málo o levanduli:
  • Levandule obsahuje limonen, který pomáhá detoxikovat tělo díky tomu, že působí v játrech.
  • Je známá pro své relaxační účinky, pomáhá bojovat se stresem a nespavostí.
  • Pamatujte si, že se nedoporučuje těhotným, protože je to děložní stimulant.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články