Cuketové vafle s vločkami bylinkové soli
01. Července 2020
Někdy máme chuť na trochu odlišnou snídani, která by byla zároveň rychlá a zdravá. Tyto cuketové vafle jsou perfektní snídaní během týdne. Jsou plné bílkovin a zdraví prospěšných tuků, které vás nasytí na několik hodin.
Převzato z Instagramu @thenourishedpianist
Počet osob
2
Obtížnost
1
Příprava
5 min
Vaření
5 min
Suroviny
- 2 bio vejce
- 1 malá cuketa
- 1 lžička mletého česneku
- černý pepř
- vločky bylinkové soli Naturvie
- ½ avokáda
- cherry rajčátka
- 1 bio vejce uvařené natvrdo (volitelné)
Oloupeme cuketu nebo ji dobře omyjeme a slupku necháme.
Pomocí speciální škrabky nakrájíme špagety, případně nastrouháme na struhadle.
V míse vyšleháme dvě vejce a přidáme cuketové špagety, česnek a pepř.
Rozehřejeme vaflovač a vymažeme máslem.
Nalijeme směs a necháme asi 5 minut péct. Každý vaflovač je jiný, proto vafle raději kontrolujte.
Mezitím si nakrájíme cherry rajčátka a avokádo.
Když jsou vafle hotové, podáváme s rajčaty a avokádem, případně vejcem a na závěr posypeme vločkami soli Naturvie.
Pomocí speciální škrabky nakrájíme špagety, případně nastrouháme na struhadle.
V míse vyšleháme dvě vejce a přidáme cuketové špagety, česnek a pepř.
Rozehřejeme vaflovač a vymažeme máslem.
Nalijeme směs a necháme asi 5 minut péct. Každý vaflovač je jiný, proto vafle raději kontrolujte.
Mezitím si nakrájíme cherry rajčátka a avokádo.
Když jsou vafle hotové, podáváme s rajčaty a avokádem, případně vejcem a na závěr posypeme vločkami soli Naturvie.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.