Veganský "sýr" s bylinkami a fíkovou marmeládou

01. Července 2020 Veganský "sýr" s bylinkami a fíkovou marmeládou
Opravdové potěšení, které jsme objevili teprve nedávno a které je součástí mnoha jídel: veganský sýr. Veganská strava, stejně jako vegetariánská a mnohé další, má své věrné příznivce i přesvědčené odpůrce. Na druhou stranu také existuje spousta lidí, která ráda zkouší nové věci a pokud jsou navíc zdravé a chutné, tím lépe! Je velmi důležité, abychom si hlídali, co jíme, a měli bychom také dbát na dostatečný přísun ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva, luštěnin a zdravých mastných kyselin, které jsou obsaženy v semínkách, sušených plodech a především v tak ceněném olivovém oleji. V tomto receptu uvidíte, jak „zabít několik much jednou ranou“. Veganský sýr je určený všem, kteří nemohou mléčné výrobky nebo se snaží jejich konzumaci omezit nebo jednoduše chtějí do svého jídelníčku přidat zdravé a chutné jídlo. Sýr nejlépe chutná s fíkovou marmeládou Naturvie. Dobrou chuť!
Počet osob
Počet osob
2
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
120 min
Vaření
Vaření
10 min

Suroviny

  • 100 g makadamových ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje World in Love Naturvie
  • 2 lžíce lahůdkového droždí (nebo pivovarských kvasnic)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mleté cibule
  • 1 lžička sušených bylinek podle chuti (rozmarýn, tymián, oregano apod.)
  • ¼ lžičky soli
  • voda
  • fíková marmeláda Naturvie
Makadamové ořechy namočíme na minimálně 2 hodiny.
Poté scedíme vodu a dáme spolu se zbytkem ingrediencí do kuchyňského robotu nebo mlýnku. Měli bychom získat homogenní a lepkavou směs. Je možné, že budete muset několikrát seškrábat zbytky ze stěn robota, abyste dosáhli té správné konzistence.
Doporučujeme podávat s fíkovou marmeládou Naturvie a přikusovat krekry, suchary nebo cokoli, co máte rádi.

Převzato z webové stránky ComerezaAna

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články