Rostlinná paštika z pečené zeleniny na provensálský způsob

Pokud máte v lednici zeleninu, která už začíná vadnout či měknout, upečte ji! Nedávno jsem měla v lednici přezrálé lilky a papriky, a tak jsem je upekla s cibulí, posypala solí s provensálskými bylinkami Naturvie, pokapala extra panenským olivový olejem a získala tak výjimečně chutné jídlo! Skvělý zdravý a veganský předkrm, který vás nadchne! Převzato z Instagramu @anavb87

 

Čtyři Sloupce s Obrázky

det-1 det-2 det-3 det-4
Počet osob
4
Obtížnost
1
Příprava
5 min
Vaření
50 min

Suroviny

  • 1 lilek
  • 2 červené papriky
  • 1 cibule
  • 2–3 sušená rajčata
  • 20 g dýňových semínek
  • 3 polévkové lžíce extra panenského oleje Naturvie
  • 1 polévková lžíce soli s provensálskými bylinkami Naturvie

 


 
Zeleninu pokapejte lžící olivového oleje a dejte upéct do trouby.
Jakmile je zelenina hotová, oloupejte ji a rozmixujte spolu se sušenými rajčaty, dýňovými semínky, solí a zbytkem oleje.
Směs nechte několik hodin odpočívat v lednici a poté si vychutnejte znamenitou chuť tohoto jednoduchého jídla!