Studený batátový krém
Při vaření je velkou výhodou, když známe různé varianty a vlastnosti extra panenského olivového oleje. Můžeme pak při vaření použít právě ten, který dané jídlo dochutí nejlépe. Pokud například do tohoto studeného batátového krému přidáte řeckou variantu extra panenského olivového oleje Koroneiki, pozvednete své vaření na novou úroveň. Ne každý musí být odborníkem na rozeznávání nuancí chutí a vůní, a právě proto jsme pro vás připravili jednoduchá doporučení, díky kterým vynikne chuť každého připraveného jídla. Dokonalým příkladem je tento studený batátový krém.
Počet osob 4 |
Obtížnost 1 |
Příprava 10 min |
Vaření 25 min |
Suroviny
- 1 batáta
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička bazalky
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje Naturvie
- 1 lžička soli
V malém hrnci rozehřejeme olivový olej.
Nakrájíme cibuli a lehce ji osmažíme.
Oloupeme batátu a nakrájíme ji na kostičky.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme bramboru.
Mezitím nakrájíme papriku a cuketu.
Do hrnce přidáme zbytek surovin.
Přilijeme 2 a půl šálky vody nebo vývaru a vaříme 25 minut na středním plameni.
Necháme polévku vychladnout a následně ji rozmixujeme. Podáváme zakápnutou olivovým olejem Naturvie, posypanou rukolou a černými sezamovými semínky.
Převzato z Instagramu @thenourishedpianist
Nakrájíme cibuli a lehce ji osmažíme.
Oloupeme batátu a nakrájíme ji na kostičky.
Jakmile cibule zesklovatí, přidáme bramboru.
Mezitím nakrájíme papriku a cuketu.
Do hrnce přidáme zbytek surovin.
Přilijeme 2 a půl šálky vody nebo vývaru a vaříme 25 minut na středním plameni.
Necháme polévku vychladnout a následně ji rozmixujeme. Podáváme zakápnutou olivovým olejem Naturvie, posypanou rukolou a černými sezamovými semínky.
Převzato z Instagramu @thenourishedpianist