Růžová vejce
01. Července 2020
Někdy je fajn experimentovat a pohrát si trochu s barvami. Samozřejmě je vždy dobré používat skutečné jídlo a jako barviva pouze čerstvé potraviny (umělá barviva jsou pro naše tělo jed).
V tomto receptu je jako barvivo použito červené zelí, stejně ale poslouží i řepa. Pojďte se naučit připravit tato originální vejce!
Převzato z Instagramu @thenourishedpianist
Počet osob
2
Obtížnost
1
Příprava
10 min
Vaření
10 min
Suroviny
- 4 bio vejce
- 2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje italské odrůdy Frantoio společnosti Naturvie
- ½ lžičky soli
- 1 červené zelí
- 2 šálky vody
- 2 polévkové lžíce octu
- 1 lžička černých sezamových semínek
- čerstvé výhonky
- mletý česnek
- černý pepř
Večer předem nakrájíme červené zelí a necháme namáčet s octem.
Ráno uvaříme vejce natvrdo (8 minut) a oloupeme.
Scedíme zelí a dáme si stranou růžovou tekutinu (zelí můžeme sníst později).
Oloupaná vejce dáme do vody z vyluhovaného zelí na minimálně 3 hodiny. Čím déle je tam necháme, tím budou mít výraznější barvu.
Vytáhneme vejce a ochutíme je extra panenským olivovým olejem Frantoio, solí, pepřem, česnekem a ozdobíme sezamem. Pokud máte rádi výhonky, můžete přidat trochu zelené, například řeřichu.
Ráno uvaříme vejce natvrdo (8 minut) a oloupeme.
Scedíme zelí a dáme si stranou růžovou tekutinu (zelí můžeme sníst později).
Oloupaná vejce dáme do vody z vyluhovaného zelí na minimálně 3 hodiny. Čím déle je tam necháme, tím budou mít výraznější barvu.
Vytáhneme vejce a ochutíme je extra panenským olivovým olejem Frantoio, solí, pepřem, česnekem a ozdobíme sezamem. Pokud máte rádi výhonky, můžete přidat trochu zelené, například řeřichu.
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.