Pancetta a jak s ní vařit

22. Ledna 2020 Pancetta a jak s ní vařit
Pancetta je lahůdka, kterou ocení milovníci tučného vepřového masa. Jde o původně italský typ slaniny vyráběné z vepřového bůčku, který se umisťuje do slaného nálevu. Bývá okořeněn pepřem, česnekem, rozmarýnem a dalšími bylinkami.
V naší nabídce je lahodná pancetta věhlasné španělské firmy Joselito s aromatickou chutí po tymiánu, česneku a oregánu.

Co se s pancettou dá dělat?

Obecně se pancetta používá v teplé kuchyni tam, kde užíváte slaninu. Tepelnou úpravou se její chuť zintenzivní, a tak se užívá často ve spojení s jemnějšími potravinami, kdy hraje v chuti nezastupitelnou roli: pokrmy, jako je pasta carbonara, získávají teprve s pancettou svou správnou podobu.
Výborná je také v polévkách a dušených pokrmech, pro účely vaření se někdy prodává nakrájená na kostičky, naopak pancetty určené pro konzumaci zastudena se krájí na tenounké plátky -
v takové podobě najdeme pancettu i na pizzách. Je to delikatesa, kterou si nejlépe vychutnáte
v malém množství jako lahůdku: pak se nebudete ani muset složitě zamýšlet nad tím, zda toho tuku nekonzumujete příliš.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články