Božsky křupavý salát s krémovým dresinkem a kozím sýrem Barraqueño

23. Srpna 2023 Božsky křupavý salát s krémovým dresinkem a kozím sýrem Barraqueño
Tak takovýto salát jste ještě neměli. Jeho základem totiž není ani ledový salát, polníček nebo rukola, ale nadrobno nasekané zelí, okurka a bylinky. A hlavní hvězdou tohoto receptu je dresink.
Ten obsahuje špenát, bazalku, ořechy a lahůdkové droždí, které dodává jemně sýrovou chuť. Vše dohromady tvoří jednotný, krémový a zároveň extra křupavý salát, který je vysoce návykový. Můžete si ho vychutnat jen tak, nebo přidat náš oblíbený kozí sýr Barraqueño, který voní po lese a houbách a na patře má jemný kozí nádech mísící se s aroma mandlí a másla. Za nás je to dokonalá dvojka.

Ingredience:

Salát:
½ hlávky zelí
1 okurka
3 jarní cibulky
15 g čerstvé pažitky

Dresink:
šťáva ze dvou citronů
2 lžíce vinného octa
Velkou hrst čerstvé bazalky
Hrnek čerstvého špenátu
⅓ hrnku mandlí
2 stroužky česneku
½ šalotky
⅓ hrnku lahůdkového droždí
sůl a pepř na dochucení

Na podávání:
200 g sýru Barraqueño
Rozpečená bageta


Postup:

Tajemstvím úspěchu tohoto salátu je v tom, nakrájet zelí na opravdu malé kousky, takže si dejte záležet. Okurku rozkrojte podélně na šest klínů a nasekejte také na malé kousky. Stejně tak cibulku a pažitku.
Všechny ingredience na dresink vložte do nádoby a rozmixujte. Mixujte směs minimálně 30 až 40 sekund, aby byl dresink hezky krémový.
Smíchejte a konzumujte hned, nebo nechte přes noc v ledničce, to chutě hezky ještě víc propojí.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články