Extra panenský olivový olej, La Calandina, 075l

Neohodnoceno
Značka: La Calandina

Ze země výjimečných kvalit pro pěstování oliv a prosycené hlubokou tradicí pěstování oliv získává La Calandina společně s péčí farmářů a nejpokročilejších technik přírodní produkt velké osobnosti: extra panenský olivový olej nejvyšší kvality.

Díky velmi pečlivé a obětavé práci farmářů se do Vašich domácností dostává olivový olej, který je na patře hladký, s ovocnou chutí, atraktivní zlatožlutou barvou a nízkou kyselostí. 

Dostupnost Skladem
Kód: 209870
559 Kč 499 Kč bez DPH
Extra panenský olivový olej, La Calandina, 075l
Neohodnoceno
Značka: La Calandina
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Olej, který vyrábí v La Calandina, pochází z odrůdy oliv Empeltre, pocházející z oblasti Bajo Aragón. Sklizeň probíhá na farmách od listopadu do února. To znamená začátek pečlivého procesu výroby tekutého zlata z Bajo Aragón.

Tradiční metodou sklizně je třepání. Spočívá v úderu klackem do větví stromu ve správné míře. V současné době se většina úrody sklízí mechanizovanou metodou, která mnohem více respektuje celistvost ovoce, tzn. třepačkou.

Po střepání putují olivy do lisovny oleje. Tento proces vyžaduje obětavou práci mistrů, kteří se neustále věnují udržování čerstvosti a maximalizaci kvality oliv čerstvě přivezených z farem. Ty jsou před broušením podrobeny procesu výběru a čištění. Pouze mechanickými prostředky, metodou studené extrakce vybraných oliv, je možné oddělit pastu od vynikajícího a bezchybného extra panenského olivového oleje.
Konečným výsledkem je olej, který je na patře hladký, s ovocnou chutí, atraktivní zlatožlutou barvou a nízkou kyselostí. 

Olivový olej Bajo Aragón Designation of Origin je ideální pro zálivku salátů v syrovém stavu, ale také pro vaření, přidává hodnotu vašim pokrmům, aniž by zakrýval chuť vašeho jídla.

Tato potravina se ukázala být nezbytnou součástí vyhlášené a zdravé středomořské stravy díky svému bohatství na vitamíny A, D a K. Je také skvělým spojencem při snižování cholesterolu, zvyšování lipoproteinů a snižování rizika infarktu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Trvanlivé
EAN: 8425774400016
Odrůda oliv: Empeltre
Velikost lahve: 0,75
Země původu: Španělsko
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Společnost La Calandina S. Coop. Ltda. je španělská zemědělská družstevní organizace se sídlem v Calandě, provincie Teruel, ve východní části Španělska.

Byla založena v roce 1974 skupinou 53 místních farmářů s cílem komercializovat vysoce kvalitní olivový olej a broskve. V současnosti má družstvo 140 členů a obhospodařuje více než 1 700 hektarů zemědělské půdy, včetně olivovníků a mandlovníků. Dnes spolupracuje s více než 150 zemědělci a její produkty jsou známé pro svou kvalitu a ekologický původ.​ 

Produkty zaručují vysokou kvalitu . K dosáhnutí tohoto označení firma pečlivě sleduje dodavatele, prodejce a distributory v každé fázi výroby, od zdroje suroviny až po její prodej na trhu.

Podobné produkty