Kuře na pivu a olivovém oleji Primeras Aceitunas

01. Července 2020 Kuře na pivu a olivovém oleji Primeras Aceitunas
Ideální jídlo na pracovní den! Je hotové za pár minut, jen si ho dejte do krabičky a vyrazte! Když si k němu navíc dáte salát, budete mít všechny potřebné živiny! Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
35 min
Vaření
Vaření
25 min

Suroviny

  • 6 horních kuřecích stehen (bez kůže a kostí)
  • mouka na obalení
  • ½ nadrobno nakrájené cibule
  • 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku
  • 1 nadrobno nakrájená červená paprika
  • 1 plechovka piva
  • 300 g cherry rajčátek
  • sůl a pepř
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce sladké papriky
  • čerstvě nasekané oregano, případně tymián nebo petržel
  • 1 sklenice celozrnné rýže
  • extra panenský olivový olej Primeras Aceitunas Naturvie, který je ideální na dušená masa
Osolíme a opepříme kuře a obalíme jej v mouce.
Na větší pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olivový olej a maso z každé strany asi 3 minuty opečeme dozlatova.
Přidáme cibuli a česnek a necháme podusit asi 5 minut.
Zredukujeme plamen a přidáme červenou papriku, pivo, cherry rajčátka rozkrojená na půlku, sůl, oba pepře, papriku a oregano. Necháme vařit 25–30 minut.
Podáváme s vařenou celozrnnou rýží ozdobené snítkou oregana.

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články