Koření

Španělsko je prosnulé kořením. Všechny ty chutě a barvy má na svědomí převážně paprika a šafrán. Dalším kořením je pepř, hřebíček, muškátový květ a ořech, skořicí se aromatizuje čokoláda. Čokoláda se dostala z Mexika nejprve do Španělska a odtud byla dále šířena do Evropy. Z čokolády se připravují k masu ostře kořeněné omáčky. Vlivem Arabů se používá koření jako šafrán a římský kmín, med ke slazení sladkostí, ovoce a mandle, rozinky se přidávají s oblibou do pokrmů. Používají se především aromatické bylinky jako dobromysl, tymián, majoránka, kopr, šalvěj, pálivé papričky, kayenský pepř, méně bazalky proti Itálii.
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409