Idiazabal ahumado, Queso Rueda
Idiazábala Ahumado od rodinné farmy Artzai Gazta. Idiazabal je španělský sýr z ovčího nepasterizovaného mléka. Tradičně se vyrábí pouze z ovcí plemene Latxa a Carranzana. Struktura sýru je jemná, konstistentní a díky vysokému obsahu tuku zanechává v ústech lahodný pocit. Tradičně sýry Idiazábal zrály v domech u krbů, kde nebyly žádné komíny. Sýry vstřebávaly pro ně charakteristický kouř.






Idiazábala Ahumado od rodinné farmy Artzai Gazta. Idiazabal je španělský sýr z ovčího nepasterizovaného mléka obsahujícího relativně vysoké procento tuku. Tradičně se vyrábí pouze z ovcí plemene Latxa a Carranzana. Sýr je pojmenovaný po vesnici Idiazabal v Baskicku. Struktura sýru je jemná, konstistentní a díky vysokému obsahu tuku zanechává v ústech lahodný pocit. Tradičně sýry Idiazábal zrály v domech u krbů, kde nebyly žádné komíny. Sýry vstřebávaly pro ně charakteristický kouř. Hmotnost sýru je cca 1kg.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.