Média, Strana 7

Výpis článků

Gurmánské toulky po Španělsku (trendyzdravi.cz)

Gurmánské toulky po Španělsku (trendyzdravi.cz)

Španělsko jistě patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější destinace pro dovolenou. Není divu. Je vzdálené jen necelé tři hodiny letadlem a nabízí bohatou kulturu v kombinaci se skvělým jídlem a pitím. Láká návštěvníky i na prodloužený víkend i mimo letní sezónu. Abyste věděli, co by vašim chuťovým buňkám nemělo uniknout, připravili jsme pro vás ve spolupráci s majitelkou obchodu se španělskými delikatesami edelikatesy.cz Jaroslavou Šnejdarovou malého průvodce po stopách španělské gastronomie.

Smetanová fregola s papada curada a trojím hráškem (zenysro.cz)

Smetanová fregola s papada curada a trojím hráškem (zenysro.cz)

Fregola je název pravděpodobně nejroztomilejší těstoviny na světě. Malé kuličky z tvrdé semoliny dohromady tvoří pokrm se strukturou spíše podobný cous cousu nebo rýži. Jsou tedy ideálním parťákem pro spoustu omáček, které se s nimi krásně smísí, a to obzvlášť pokud zvolíte ty řezané na bronzových formách, které mají drsnější povrch, na němž omáčka ještě lépe drží.

Podzimní gastro a beauty tipy z Wellness Infinit Sen (everydaymagazin.cz)

Podzimní gastro a beauty tipy z Wellness Infinit Sen (everydaymagazin.cz)

Kozí sýr Elvira García: Ladí s mandlemi i Jamónem

Ne náhodou označují mnozí odborníci kozí sýr za superpotravinu. Je totiž mnohem výživnější než ten kravský, a taky daleko méně kaloričtější. Obsahuje řadu minerálů a vitaminů, na druhou stranu má nižší hladinu sodíku, méně cholesterolu i nasycených mastných kyselin. I když patříte mezi ty, kterým kozí sýr příliš „nevoní“, dejte mu šanci.

Podzimní salát (foodstories.cz)

Podzimní salát (foodstories.cz)

Léto už pomalu končí, ač to za okny nevypadá, ale čas na vydatný zeleninový salát je i na podzim. Nejen, že využijete sezónní ingredience, jako je dýně a lilek, ale s pomocí několika španělských delikates můžete zavzpomínat i na letní dovolenou u moře. Třeba takový chutný jamón, jemný dresink či kapary dodají salátu tu správnou chuť a postarají se o nezapomenutelný zážitek z vašeho obědu či večeře. Už jste někdy vyzkoušeli nějaký jednoduchý podzimní salát?

Tagliatelle s krevetami a hřebenatkami v nálevu (jidlostastna.wordpress.com)

Tagliatelle s krevetami a hřebenatkami v nálevu (jidlostastna.wordpress.com)

Než jsem začala být ve Španělsku jako doma, má láska ke konzerovaným mořským plodům byla jednoduše řečeno nulová. Zato teď, teď je skupuju po hrstech a nevím, které chci dřív. Mušle, srdcovky nebo hřebenatky v nálevu jsou u nás doma štamgastou tapas večeřů. Většinou je jíme jen tak, přímo z konzervy, jen s trochou citrónu, jindy jsou hvězdou těstovinových obědů, jako v tomhle případě.

Ovládací prvky výpisu

89 položek celkem