Quiche - Slaný koláč se třemi druhy sýra Manchego

07. Srpna 2021 Quiche - Slaný koláč se třemi druhy sýra Manchego
Naše kolegyně Anička miluje pečení. Tentokrát pro vás (a nás:) připravila recept na slaný koláč quiche se třemi druhy sýra Manchego - semicurado, curado a anejo. Když jsme ho ochutnali, poprosili jsme ji o recept, protože byl naprosto skvělý. Hodí se k snídani, k obědu, k večeři, na piknik, no prostě úplně ke všem příležitostem.
Počet osob
Počet osob
6
Náročnost
Obtížnost
2
Příprava
Příprava
10 min
Vaření
Vaření
30 min

Suroviny

  • Těsto:
  • 350g hladké mouky
  • 250g másla
  • vejce od štastných slepiček
  • 3 lžíce vody
  • Náplň:
  • 150g manchego semicurado
  • 150g manchego curado
  • 100g machego anejo
  • 400 ml smetany na šlehání
  • 4 vejce
  • sůl,pepř
  • 200g slaniny
  • 100g listového španátu
  • červená cibule
  • Na ozdobu koláče jsem vybrala tymián, barevná rajčata kumato a žlutá rajčata
Vyptali jsme se Aničky, jak koláč quiche připravuje.
Postup na těsto:
Do misky jsem nasypala mouku,sůl a přidala jsem na menší kousky nakrájené
máslo. Z těchto ingrediencí vytvoříme drobenkové těsto a postupně přihněteme
ručně vejce a vodu dokud nebude směs krásně pružná, poté necháme odležet v
lednici alespoň 30 min.

Postup na náplň:
Na pánvi orestujeme cibuli a slaninu, osolíme a opepříme.

Ve směsi lehce podusíme listový špenát

Ve větší misce smícháme smetanu a vejce, do směsi příšleháme nastrouhané 3
druhy manchega
Necháme si trochu nastrouhaného sýra a posyp koláče
quiche ingredience


Troubu si předehřejeme na 180°C
Těsto posypeme lehce hladkou moukou a válečkem vyválíme na cca 1cm tlustou
placku
Vyválené těsto přeneseme do formy a prsty natlačíme na stěnu formy
Propícháme spodek vidličkou na několika místech
Na syrové těsto vložíme alobal a nasypeme například rýži nebo fazole
Propíchnutí těsta a zatížení rýží zabrání nafukování těsta

Takhle přípravené těsto jsem pekla 15 min, poté jsem odebrala alobal s rýží a
pekla jestě 5 min.
Připravenou směs jsem nalila na těsto a lehce posypala sýrem co sem si odložila
na stranu
Rajčata jsem pekla na plechu zvlášt a ozdobila až když byla studená a pevnější
Pečeme přibližně 30min do zlatova
Necháme odležet a poté vychladit v lednici alespoň na 2 hodiny aby se nám
koláč lépe krájel
quiche z Manchega

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Doporučené produkty

Další zajímavé články