Gnocchi s rajčatovou omáčkou a pestem
01. Července 2020
Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob
2
Obtížnost
1
Příprava
20 min
Vaření
20 min
Suroviny
- Gnocchi:
- 500 g brambor (4 střední)
- cca 50 g mouky
- sůl a pepř
- Rajčatová omáčka:
- 400 g cherry rajčátek
- 2–3 stroužky česneku
- sůl a pepř
- trochu olivového oleje Full Moon
- Pesto:
- 30 g rukoly
- hrst oříšků
- 2 lžíce parmezánu
- 2 lžíce olivového oleje Full Moon
- ½ stroužku česneku
- sůl a pepř
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Připravíme si vhodnou nádobu, do které dáme rajčata zalité trochou olivového oleje, sůl, pepř a pár oloupaných stroužků česneku. Dáme péct do trouby na 30 minut.
Mezitím si doměkka uvaříme brambory ve slupce. Opatrně je oloupeme a protlačíme přes pasírovač.
Vmícháme mouku, sůl a pepř a ze směsi vypracujeme homogenní těsto.
Vzniklou kouli rozdělíme na tři části a každou vyválíme do delšího válečku.
Nakrájíme na menší kousky a na každém uděláme pár zářezů (buď vidličkou, nebo existují speciální dřívka).
Připravíme si pesto – rozmixujeme všechny ingredience, v případě potřeby můžeme přidat trochu vody nebo olivového oleje.
Vyndáme rajčata, odstraníme stopky a oloupeme.
Ve slané vodě uvaříme gnocchi. Jakmile začnou stoupat k hladině, vyndáme je pomocí cedníku (je to během chvilinky).
Podáváme s rajčatovou omáčkou, pestem, čerstvě mletým pepřem, parmezánem a pokapané olivovým olejem Full Moon. Dobrou chuť!
Připravíme si vhodnou nádobu, do které dáme rajčata zalité trochou olivového oleje, sůl, pepř a pár oloupaných stroužků česneku. Dáme péct do trouby na 30 minut.
Mezitím si doměkka uvaříme brambory ve slupce. Opatrně je oloupeme a protlačíme přes pasírovač.
Vmícháme mouku, sůl a pepř a ze směsi vypracujeme homogenní těsto.
Vzniklou kouli rozdělíme na tři části a každou vyválíme do delšího válečku.
Nakrájíme na menší kousky a na každém uděláme pár zářezů (buď vidličkou, nebo existují speciální dřívka).
Připravíme si pesto – rozmixujeme všechny ingredience, v případě potřeby můžeme přidat trochu vody nebo olivového oleje.
Vyndáme rajčata, odstraníme stopky a oloupeme.
Ve slané vodě uvaříme gnocchi. Jakmile začnou stoupat k hladině, vyndáme je pomocí cedníku (je to během chvilinky).
Podáváme s rajčatovou omáčkou, pestem, čerstvě mletým pepřem, parmezánem a pokapané olivovým olejem Full Moon. Dobrou chuť!
Jste gurmán každým coulem?
Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.