Gnocchi s rajčatovou omáčkou a pestem

01. Července 2020 Gnocchi s rajčatovou omáčkou a pestem
Převzato z Instagramu @leiregamboa
Počet osob
Počet osob
2
Náročnost
Obtížnost
1
Příprava
Příprava
20 min
Vaření
Vaření
20 min

Suroviny

  • Gnocchi:
  • 500 g brambor (4 střední)
  • cca 50 g mouky
  • sůl a pepř
  • Rajčatová omáčka:
  • 400 g cherry rajčátek
  • 2–3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • trochu olivového oleje Full Moon
  • Pesto:
  • 30 g rukoly
  • hrst oříšků
  • 2 lžíce parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje Full Moon
  • ½ stroužku česneku
  • sůl a pepř
Troubu rozehřejeme na 180 °C.
Připravíme si vhodnou nádobu, do které dáme rajčata zalité trochou olivového oleje, sůl, pepř a pár oloupaných stroužků česneku. Dáme péct do trouby na 30 minut.
Mezitím si doměkka uvaříme brambory ve slupce. Opatrně je oloupeme a protlačíme přes pasírovač.
Vmícháme mouku, sůl a pepř a ze směsi vypracujeme homogenní těsto.
Vzniklou kouli rozdělíme na tři části a každou vyválíme do delšího válečku.
Nakrájíme na menší kousky a na každém uděláme pár zářezů (buď vidličkou, nebo existují speciální dřívka).
Připravíme si pesto – rozmixujeme všechny ingredience, v případě potřeby můžeme přidat trochu vody nebo olivového oleje.
Vyndáme rajčata, odstraníme stopky a oloupeme.
Ve slané vodě uvaříme gnocchi. Jakmile začnou stoupat k hladině, vyndáme je pomocí cedníku (je to během chvilinky).
Podáváme s rajčatovou omáčkou, pestem, čerstvě mletým pepřem, parmezánem a pokapané olivovým olejem Full Moon. Dobrou chuť!

Jste gurmán každým coulem?

Přihlaste se k odběrů Gurmánských novinek a my vás budeme 1x za 14 dní informovat o novinkách ve světě gastronomie, nově otevřených restauracích, skvělých ingrediencích a neskutečně lahodných vínech.

Další zajímavé články