Rustichella d’Abruzzo je renomovaný italský výrobce těstovin, který sídlí v regionu Abruzzo. Společnost vznikla v roce 1924 a dodnes se drží tradičních metod výroby. Používá výhradně kvalitní tvrdou pšenici, bronzové matrice (formy) a pomalé sušení, které může trvat až 50 hodin. Výsledkem jsou těstoviny s autentickou chutí a texturou, které jsou vysoce ceněné mezi šéfkuchaři i milovníky italské kuchyně po celém světě.
Co si uvařit z fregoly:
- Fregola se smaženými fazolkami, cuketou a sýrem Manchego
https://www.edelikatesy.cz/fregola-se-smazenymi-fazolkami-cuketou-a-syrem-manchego-kterou-mate-hotovou-za-15-minut/ - Fregola s pečenou zeleninou a sýrem Prado Lambón
Fregolu uvařte klasicky ve slané vodě. Mezitím si v troubě upečte směs zeleniny (cuketu, lilek, papriku, cherry rajčátka a červenou cibuli s olivovým olejem, česnekem a bylinkami). Smíchejte s uvařenou fregolou, přidejte nastrouhaný Prado Lambón a zakápněte citronovou šťávou. Skvělé jako teplý hlavní chod nebo studený salát. - Krémová fregola se žampiony a tymiánem
Na pánvi orestujte cibulku a česnek na másle, přidejte na plátky nakrájené žampiony a tymián. Po chvíli vsypte suchou fregolu a postupně přilévejte zeleninový vývar, podobně jako při přípravě rizota. Na závěr vmíchejte trochu smetany nebo mascarpone a nastrouhaný Prado Lambón nebo Mahon curado. Výsledkem je jemné a syté jídlo ideální pro podzimní nebo zimní večery.