Sara Pérez y René Barbier, Partida Bellvisos, D.O. Priorat, červené víno, 0,75l

Neohodnoceno

Partida Bellvisos Tinto je výjimečné červené víno z jedné z nejnáročnějších a nejautentičtějších vinic Prioratu. Vzniká pod rukama dvou ikonických vinařských osobností, Sary Pérez a René Barbiera, kteří pracují s hlubokým respektem k přírodě, místu a tradici. Výsledkem je víno s obrovským charakterem, čistotou a energií, které dokonale odráží sílu i eleganci svého terroiru.

Dostupnost Skladem
Kód: 22483
2 499 Kč 2 065 Kč bez DPH
Sara Pérez y René Barbier, Partida Bellvisos, D.O. Priorat, červené víno, 0,75l
Neohodnoceno
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

Bellvisos je malý projekt, ve kterém se Sara Pérez a René Barbier rozhodli obnovit opuštěnou strmou vinici a pečlivě na ní hospodařit s cílem vyrábět vína s maximálním respektem k přírodě a terroiru. Výsledkem je autentické červené víno s velkým charakterem, energií a hlubokou mineralitou, které pochází z výjimečné lokality v srdci Prioratu.

Ocenění: Ročník 2013: 96 bodů – Robert Parker
                 Ročník 2014: 95 bodů – Robert Parker
                 Ročník 2016: 97 bodů – Robert Parker
                 Ročník 2018: 94 bodů – Robert Parker
                                         94 bodů – James Suckling

Odrůda: Víno vzniká převážně ze starých keřů odrůdy Garnatxa Peluda, která dodává svěžest, a Carinyeny, která vínu poskytuje strukturu a hloubku.

Vinice: Pochází ze strmých, kamenitých svahů (tzv. „costers“) osázených keři v břidlicových půdách zvaných llicorella. Jedná se o vinici, která byla v minulosti opuštěná kvůli své náročnosti, ale kterou vinaři znovu uvedli do života. Hospodářství je ekologické, práce probíhají ručně a s pomocí muly.

Výroba a zrání: Garnatxa Peluda kvasí vcelku pomocí karbonické macerace. Po několika dnech se přidává ručně sklizená Carinyena, hrozny se tradičně pomačkají a fermentují spontánně s původními kvasinkami. Macerace trvá přibližně 30 až 40 dní. Následuje zrání ve velkých dubových sudech (např. foudre o objemu 1 800 l) po dobu 15–20 měsíců.

Chuť a aroma: Víno je hluboké, svůdné a zároveň svěží. Ve vůni se objevují tóny tmavého bobulového ovoce, bylin, minerality a jemného koření. Na patře je koncentrované, ale harmonické, s krásnou kyselinou a dlouhým minerálním závěrem. Struktura Carinyeny je v rovnováze se svěžestí Garnachy Peluda.

Gastronomie: Doporučujeme podávat při teplotě 16–18 °C. Vhodné ke zvěřině, grilovaným červeným masům, dušeným pokrmům nebo zralým sýrům. Partida Bellvisos Tinto je víno s velkou gastronomickou univerzálností, které se hodí k intenzivním chutím a bohatým pokrmům.

Obsah alkoholu: 15%

Původ: Španělsko, D.O. Montsant
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Víno červené
EAN: cervenevicko
Oblast původu: D.O. Priorat
Obsah alkoholu: 15
Odrůda: Garnacha
Ročník: 2018
Velikost lahve: 0,75
Země původu: Španělsko
Distribuce: CZ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Malé, ale velmi respektované vinařství Venus La Universal bylo založeno v roce 1999 jako osobní projek­t manželů Sary Pérez a Reného Barbiera IV. Oba pocházejí z vinařských rodin, které významně formovaly moderní podobu Prioratu.

René Barbier IV. navázal na odkaz svého otce a dědečka. Clos Mogador je legendární vinařství založené v roce 1979 Reném Barbier III. (v současnosti řízeným Reném IV. a jeho týmem) a je považováno za symbol renesance kvalitního vína v oblasti DOQ Priorat.
https://www.edelikatesy.cz/znacka/clos-mogador/ 
Sara Pérez pokračuje v tradici svého otce, Josepa Lluíse Péreze, který v roce 1986 založil Mas Martinet, další významné vinařství v Prioratu, dnes pod jejím vedením, s důrazem na ekologickou, terroirovou produkci. 
https://www.edelikatesy.cz/znacka/mas-martinet/ 

Jejich vinařský projekt se nachází v DO Montsant, těsně sousedícím s Prioratem, a obhospodařují zhruba 4 hektary vinic s výběrem ekologických postupů a hlubokým respektem k přírodě.Venus La Universal dbá nejen na kvalitu vína, ale intenzivně i na minimalizaci ekologické stopy na všech úrovních, od vinice až po logistiku. Ve vinicích se spoléhají výhradně na organické hnojiva (kompost, hnůj) a neutrální přípravky jako kozí séra či rostlinné extrakty, aby zcela eliminovali použití síry a chemie. Ve výrobě používají divoké kvasinky, snaží se minimalizovat spotřebu vody, přecházejí na úspornější obaly jako ekologickou voskovou kapsli místo klasické šroubové nebo hliníkové.