Sara Pérez y René Barbier, Partida Bellvisos, D.O. Priorat, červené víno, 0,75l
Partida Bellvisos Tinto je výjimečné červené víno z jedné z nejnáročnějších a nejautentičtějších vinic Prioratu. Vzniká pod rukama dvou ikonických vinařských osobností, Sary Pérez a René Barbiera, kteří pracují s hlubokým respektem k přírodě, místu a tradici. Výsledkem je víno s obrovským charakterem, čistotou a energií, které dokonale odráží sílu i eleganci svého terroiru.






Bellvisos je malý projekt, ve kterém se Sara Pérez a René Barbier rozhodli obnovit opuštěnou strmou vinici a pečlivě na ní hospodařit s cílem vyrábět vína s maximálním respektem k přírodě a terroiru. Výsledkem je autentické červené víno s velkým charakterem, energií a hlubokou mineralitou, které pochází z výjimečné lokality v srdci Prioratu.
Ocenění: Ročník 2013: 96 bodů – Robert Parker
Ročník 2014: 95 bodů – Robert Parker
Ročník 2016: 97 bodů – Robert Parker
Ročník 2018: 94 bodů – Robert Parker
94 bodů – James Suckling
Odrůda: Víno vzniká převážně ze starých keřů odrůdy Garnatxa Peluda, která dodává svěžest, a Carinyeny, která vínu poskytuje strukturu a hloubku.
Vinice: Pochází ze strmých, kamenitých svahů (tzv. „costers“) osázených keři v břidlicových půdách zvaných llicorella. Jedná se o vinici, která byla v minulosti opuštěná kvůli své náročnosti, ale kterou vinaři znovu uvedli do života. Hospodářství je ekologické, práce probíhají ručně a s pomocí muly.
Výroba a zrání: Garnatxa Peluda kvasí vcelku pomocí karbonické macerace. Po několika dnech se přidává ručně sklizená Carinyena, hrozny se tradičně pomačkají a fermentují spontánně s původními kvasinkami. Macerace trvá přibližně 30 až 40 dní. Následuje zrání ve velkých dubových sudech (např. foudre o objemu 1 800 l) po dobu 15–20 měsíců.
Chuť a aroma: Víno je hluboké, svůdné a zároveň svěží. Ve vůni se objevují tóny tmavého bobulového ovoce, bylin, minerality a jemného koření. Na patře je koncentrované, ale harmonické, s krásnou kyselinou a dlouhým minerálním závěrem. Struktura Carinyeny je v rovnováze se svěžestí Garnachy Peluda.
Gastronomie: Doporučujeme podávat při teplotě 16–18 °C. Vhodné ke zvěřině, grilovaným červeným masům, dušeným pokrmům nebo zralým sýrům. Partida Bellvisos Tinto je víno s velkou gastronomickou univerzálností, které se hodí k intenzivním chutím a bohatým pokrmům.
Obsah alkoholu: 15%
Původ: Španělsko, D.O. Montsant
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Víno červené |
---|---|
EAN: | cervenevicko |
Oblast původu: | D.O. Priorat |
Obsah alkoholu: | 15 |
Odrůda: | Garnacha |
Ročník: | 2018 |
Velikost lahve: | 0,75 |
Země původu: | Španělsko |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Malé, ale velmi respektované vinařství Venus La Universal bylo založeno v roce 1999 jako osobní projekt manželů Sary Pérez a Reného Barbiera IV. Oba pocházejí z vinařských rodin, které významně formovaly moderní podobu Prioratu.
René Barbier IV. navázal na odkaz svého otce a dědečka. Clos Mogador je legendární vinařství založené v roce 1979 Reném Barbier III. (v současnosti řízeným Reném IV. a jeho týmem) a je považováno za symbol renesance kvalitního vína v oblasti DOQ Priorat.
https://www.edelikatesy.cz/znacka/clos-mogador/
Sara Pérez pokračuje v tradici svého otce, Josepa Lluíse Péreze, který v roce 1986 založil Mas Martinet, další významné vinařství v Prioratu, dnes pod jejím vedením, s důrazem na ekologickou, terroirovou produkci.
https://www.edelikatesy.cz/znacka/mas-martinet/
Jejich vinařský projekt se nachází v DO Montsant, těsně sousedícím s Prioratem, a obhospodařují zhruba 4 hektary vinic s výběrem ekologických postupů a hlubokým respektem k přírodě.Venus La Universal dbá nejen na kvalitu vína, ale intenzivně i na minimalizaci ekologické stopy na všech úrovních, od vinice až po logistiku. Ve vinicích se spoléhají výhradně na organické hnojiva (kompost, hnůj) a neutrální přípravky jako kozí séra či rostlinné extrakty, aby zcela eliminovali použití síry a chemie. Ve výrobě používají divoké kvasinky, snaží se minimalizovat spotřebu vody, přecházejí na úspornější obaly jako ekologickou voskovou kapsli místo klasické šroubové nebo hliníkové.