Ovčí sýr, Pata de mulo curado, La Transhumancia Lahodný a jemný ovčí sýr z oblasti Santiagomillas je vyráběn dle tradiční rodinné receptury v limitovaném množství, aby byla garantována prvotřídní kvalita.
Cena za kg / 1 490 Kč
149 Kč s DPH
Skladem
Pata de mulo je označení pro sýry oválného tvaru charakteristické pro několik míst na severu Španělska. V tomto případě jde o region León, konkrétně Santiagomillas. Ačkoli se název překládá jako "kopyto muly", tento lahodný sýr se ve skutečnosti vyrábí z ovčího mléka. Tyto sýry se tvarují ručně pomocí plátna nebo gázy a válením na stole, aby získaly trubkovitý tvar.
Sýr Pata de Mulo zraje přibližně 3 měsíce, takže je jeho chuť jemná, jeho struktura je krásně krémová, ale přesto pevná s drsnější kůrkou.
Díky jeho tvaru se perfektně hodí do sendvičů, k nakrájení na sýrové prkénko nebo k podávání s membrillem jako lahodný dezert.
Syrové ovčí mléko, sůl, živočišné syřidlo a lysozym (vaječný derivát)
Výrobce | La Transhumancia |
---|---|
Země původu | Španělsko |