Ovčí sýr, Pata de mulo, La Transhumancia
Lahodný a jemný ovčí sýr z oblasti Santiagomillas je vyráběn dle tradiční rodinné receptury v limitovaném množství, aby byla garantována prvotřídní kvalita.






Pata de mulo je označení pro sýry oválného tvaru charakteristické pro několik míst na severu Španělska. V tomto případě jde o region León, konkrétně Santiagomillas. Ačkoli se název překládá jako "kopyto muly", tento lahodný sýr se ve skutečnosti vyrábí z ovčího mléka. Tyto sýry se tvarují ručně pomocí plátna nebo gázy a válením na stole, aby získaly trubkovitý tvar. Sýr Pata de Mulo zraje přibližně 3 měsíce, takže je jeho chuť jemná, jeho struktura je krásně krémová, ale přesto pevná s drsnější kůrkou. Díky jeho tvaru se perfektně hodí do sendvičů, k nakrájení na sýrové prkénko nebo k podávání s membrillem jako lahodný dezert.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.