3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska (fresh.iprima.cz)
Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.
Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.
Dnes je právě ten den, kdy nevím, kde mi hlava stojí. Den před odjezdem na dovolenou. Den, kdy je ve školce slavnostní zakončení školního roku. Den, kdy doháním poslední resty, chystám občerstvení na odpoledne, balím... a v tom si uvědomím že nemám nic na oběd. Konečně nastala ta pravá chvíle sáhnout do špajzu pro set na přípravu paelly s mořskými plody, která je dostupná na mém oblíbeném e-shopu eDelikatesy.
Olivový olej je prý tekutý dar od bohů. V tomto článku se ale dozvíte, které dva klíčové faktory určují kvalitu olivového oleje. Zjistíte, proč jsou tyto složky tak důležité pro vaše zdraví a jak ovlivňují chuť a trvanlivost oleje.
Miluju tapas, prakticky jakéhokoliv druhu. Ideální varianta, jak ochutnat pestrou škálu dobrot v malé degustační porci. Skvělé řešení, jak pohostit návštěvu nebo pojmout občerstvení na akci. Dnes jsem si pro vás připravila inspiraci, jak právě pohoštění složené z tapas může vypadat.
Ať už jste v situaci, kdy hostíte důležitou večeři s nadřízeným, nebo vás zaskočila nečekaná návštěva, je důležité vědět, jak na to. Jak říká staré rčení: “Příprava je klíčem k úspěchu.” A to platí dvojnásob, když jde o hostitelství. Bez ohledu na to, zda jste zkušený hostitel nebo začátečník, následující rady vám pomohou vytvořit příjemnou atmosféru a udělat dojem.
Je známo, že španělská kuchyně je vyhlášená po celém světě. Paella, gazpacho, tortilly nebo tapas, to vše si vychutnáváme na mnoho způsobů i u nás. Co když jste ale milovníci sladkého a chcete objevit něco nového? Objevte ty nejoblíbenější španělské dezerty, které si můžete připravit i z pohodlí domova. Pro milovníky zdravého životního stylu je dobrou zprávou, že španělské dezerty jsou oproti těm českým o něco zdravější. “Česká kuchyně je známá pro své dezerty z kynutého těsta – buchty, koláče nebo štrúdly. Naopak španělské dezerty často obsahují olivový olej, mandle, med, vaječné bílky a citrusové plody, což je pro zdravý životní styl vhodnější,” říká fitness trenér a výživový poradce Vladimír Koukal.
Mořské plody jsou pokladem oceánu se širokou škálou chutí a textur, které milují gurmáni po celém světě. Ačkoliv mnozí možná spojují mořské plody s návštěvou přístavu nebo rybího trhu, existuje další způsob, jak si tuto pochoutku užít, a to v podobě konzervy. Nemluvíme však o jen tak obyčejných konzervách z regálů obchodních řetězců. Tyto lahůdky jsou výsledkem pečlivého procesu, který začíná lovem a končí na vašem talíři.
Představte si, jak se zrovna procházíte podél zlatavých písečných pláží, cítíte vůni moře a užíváte si výjimečné chutě, které jsou tak typické pro španělskou kuchyni. Španělsko je země s hlubokými gastronomickými tradicemi, kde každý kraj má svůj vlastní příběh vyprávěný prostřednictvím lokálních specialit. Díky pečlivě vybraným delikatesám, které dováží do ČR eDelikatesy přímo ze Španělska, můžete tyto chutě objevovat každý den. Vydejte se semnou na virtuální ochutnávku vybraných španělských delikates.
Španělsko je proslulé svou lahodnou kuchyní. Tapas a paella jsou hrdými protagonisty místní gastronomie, ale cestovatelé, kteří chtějí ochutnat pravou podstatu Španělska, často opomíjejí jeden konkrétní nápoj. Vermut se stal nedílnou součástí španělské kultury jídla a pití a je dokonalým aperitivem, který nastartuje každé jídlo.
Víte, co spojuje jména jako Jamón Serrano, Jamón Ibérico nebo Cecina? Jsou to neodolatelné lahůdky, které přinášejí do našich chuťových pohárků dílčí kousíčky španělské kulinářské tradice.