Ovčí sýr s modrou plísní, Masiega, Granja Cantagrullas Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.
Momentálně vyprodáno Zobrazit podobné produkty z kategorie
Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.
Hlavní roli zde mají heterofermentativní bakterie produkující plyn, díky kterému má Masiega právě natolik žádané dutiny s modrou plísní. Sýr zraje v komoře s vysokou vlhkostí a teplotou okolo 11ºC, tento proces trvá 4 až 5 týdnů. Poté se teplota snižuje a sýr se balí do alobalového obalu.
Hlavní roli zde mají heterofermentativní bakterie produkující plyn, díky kterému má Masiega právě natolik žádané dutiny s modrou plísní. Sýr zraje v komoře s vysokou vlhkostí a teplotou okolo 11ºC, tento proces trvá 4 až 5 týdnů. Poté se teplota snižuje a sýr se balí do alobalového obalu.
Sýr je sám o sobě velmi výrazný, proto doporučujeme párovat s pivy, plnějšími červenými víny, whisky, bourbonem nebo sherry (Oloroso).
Plemeno ovce: Assaf / Castellana
Ošetření mléka: nepasterizované mléko
Celková doba zrání: 3 - 4 měsíců
Místo původu: Ramiro, Valladolid
Granja Cantagrullas je firma, která byla založena za účelem přidat hodnotu mléku od kastilských ovcí z rodinné farmy. Začali ji budovat Asela a Rubén před deseti lety. V současné době se v této sýrárně vyrábí půl tuctu sýrů různými technologiemi, z nichž ve většině případů vznikají každoročně unikátní a naprosto odlišné sýry.
Výrobce | Granja Cantagrullas |
---|---|
Země původu | Španělsko |
Chutná ještě lépe v kombinaci s

Není skladem