Krémový ovčí sýr Zújar cca 750g
„El Cremosito del Zújar“ se vyrábí z mléka ovcí Merino, jejichž stáda se volně pasou v krajině, která je stejně krásná jako nehostinná, s odlesněnými stepmi a břidlicemi roztroušenými mezi jemnými jarními travinami. Jeho výroba je velmi tradiční a minimální doba zrání je 60 dní.
„El Cremosito del Zújar“ se vyrábí z mléka ovcí Merino, jejichž stáda se volně pasou v krajině, která je stejně krásná jako nehostinná, s odlesněnými stepmi a břidlicemi roztroušenými mezi jemnými jarními travinami. Jeho výroba je velmi tradiční a přispívá k zachování tradic regionu, jako je pastevectví původního plemene ovcí Merino a osídlení obyvatelstva Prázdného Španělska s respektem k životnímu prostředí.
Existují tři typy:
Velmi měkký, téměř tekutý s tenkou kůrou, která je velmi citlivá na manipulaci. Zraje 2 měsíce.
Měkký, krémový a nelepivý se stabilnější a pevnější kůrou; známý také jako „Torta Asentada“. Zraje 3 měsíce.
Tvrdý na řezu. Ztrácí svou charakteristickou roztíratelnost a stává se tvrdým sýrem. Zraje déle než 12 měsíců.
V ústech velmi silná a intenzivní chuť, která zanechává charakteristickou mírnou hořkost způsobenou rostlinným syřidlem (z macerace pestíků květu bodláku „Cynara Cardunculus“).
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
Distribuce: | CZ |
Velikost balení: | cca 750g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.