Krémový ovčí sýr Zújar cca 750g

Neohodnoceno

„El Cremosito del Zújar“ se vyrábí z mléka ovcí Merino, jejichž stáda se volně pasou v krajině, která je stejně krásná jako nehostinná, s odlesněnými stepmi a břidlicemi roztroušenými mezi jemnými jarními travinami. Jeho výroba je velmi tradiční a minimální doba zrání je 60 dní.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Kód: 4166
699 Kč 624 Kč bez DPH
Krémový ovčí sýr Zújar cca 750g
Neohodnoceno
Vybíráme produkty osobně ve Španělsku
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů španělských vín
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku ihned vyřizujeme
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami v Praze
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme zcela zdarma
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání do dárkových kazet a košíků
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků

„El Cremosito del Zújar“ se vyrábí z mléka ovcí Merino, jejichž stáda se volně pasou v krajině, která je stejně krásná jako nehostinná, s odlesněnými stepmi a břidlicemi roztroušenými mezi jemnými jarními travinami. Jeho výroba je velmi tradiční a přispívá k zachování tradic regionu, jako je pastevectví původního plemene ovcí Merino a osídlení obyvatelstva Prázdného Španělska s respektem k životnímu prostředí. 

Existují tři typy:
Velmi měkký, téměř tekutý s tenkou kůrou, která je velmi citlivá na manipulaci. Zraje 2 měsíce.
Měkký, krémový a nelepivý se stabilnější a pevnější kůrou; známý také jako „Torta Asentada“. Zraje 3 měsíce.
Tvrdý na řezu. Ztrácí svou charakteristickou roztíratelnost a stává se tvrdým sýrem. Zraje déle než 12 měsíců.

V ústech velmi silná a intenzivní chuť, která zanechává charakteristickou mírnou hořkost způsobenou rostlinným syřidlem (z macerace pestíků květu bodláku „Cynara Cardunculus“). 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovčí sýry
Země původu: Španělsko
Distribuce: CZ
Velikost balení: cca 750g
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: