Kozí sýr semicurado, Majorero
Kozí sýr Majorero se vyrábí na kanárském ostrově Fuerteventura a je má značku chráněného původu. Jedná se o tučný sýr s intenzivní vůní, v němž převažuje určitá kyselost, přičemž zráním získává na pikantnosti.
Vybíráme produkty
osobně ve Španělsku
Nabízíme přes 700 druhů
španělských vín
Neotálíme, objednávku
ihned vyřizujeme
Disponujeme kamennými prodejnami
v Praze
Zboží dopravujeme
zcela zdarma
Balíme na přání
do dárkových kazet a košíků
Kozí sýr Majorero se vyrábí na kanárském ostrově Fuerteventura a je má značku chráněného původu. Jedná se o tučný sýr s intenzivní vůní, v němž převažuje určitá kyselost, přičemž zráním získává na pikantnosti.
Sýr je vyráběný z kozího mléka plemene Majorero. Koza Majorero je odolné a vytrvalé zvíře, které produkuje husté, aromatické a tučné mléko. Je uznávána jako jedna z nejproduktivnějších koz na světě, jejíž mléčná užitkovost dosahuje až dvou a půl litru za den. Vynikající kvalita jejího mléka spolu se zručností sýrařských mistrů je hlavním tajemstvím výroby sýra Majorero.
Sýry Majorero, které jsou potěšením pro chuťové buňky, přináší nesrovnatelnou chuť bohaté sýrařské tradice.
Na řezu je sýr kompaktní, má krémovou strukturu a ostrou, mírně kořeněnou chuť.
Sýry určené k delšímu skladování se mohou potírat olejem, paprikou nebo gofiem, což jim dodává unikátní vlastnosti.
Majorero semicurado zraje 21 - 60 dní. Jedná se o sýr vhodný k aperitivu, který se skvěle hodí k dobrému vínu a díky své vůni a chuti je lákavý pro každou příležitost.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kozí sýry |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
váha: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář