Bideki Azul, ovčí sýr
Urdina je modrý sýr s měkkou konzistencí a opranou kůrou, který se vyrábí z pasterovaného ovčího mléka. Během zrání v jeskyni získává nazelenalou barvu a charakteristickou bohatou chuť.
Ovčí sýr s modrou plísní s označením "Eusko Label" se vyrábí s mléka baskických ovcí. Urdina je modrý sýr s měkkou konzistencí a opranou kůrou, který se vyrábí z pasterovaného ovčího mléka latxa. Nerovnoměrným zráním v jeskyních získává spíše nazelenalou barvu než tradiční modrou, získává tím však svou charakteristickou chuť. Kůra se často potírá vodou a solí, což podporuje růst různých bakterií; během měsíce v jeskynních podmínkách získává načervenalý odstín. Po tomto měsíci se sýr zabalí do hliníkové fólie a přenese se do jiné chladicí komory k jemnému druhému zušlechtění. Sýr má chuť modrého sýra, ale zároveň je měkký, ne tak silný jako Cabrales nebo Picón, ale velmi chutný. Zkrátka máme před sebou nádherný modrý sýr s bohatou chutí, který je skvělý pro ty, kteří umí ocenit sýry s vlastním charakterem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ovčí sýry |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Země původu: | Španělsko |
Hmotnost: | 100g |
Distribuce: | CZ |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.