Káva, Santa Barbara - Colombia, Mistral, 250g Středně pražená kava pocházející z Kolumbie, konkrétně z plantáže Santa Barbara..V balení jsou celá pražená kávová zrna, která jsou pražena na Mallorce v pražírě Mistral. Nejvhodnější je pro: Espresso nebo filtr. Chuťový profil je velmi zajímavý v chuti identifikujeme tóny hořké čokolády, medu a jablek.

649 Kč s DPH

Skladem

+
Celková cena: 649 Kč s DPH
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Informace o farmě:
Don Cesar je nový partner, se kterým jsme začali spolupracovat od loňské sezóny sklizně. Finca Santa Barbara se nachází ve městě Santa Rosa s 16 ha a 185 000 stromy, které má k dispozici pro výrobu kávy. Farma byla zakoupena v 80. letech a posledních 5 let se snažila odlišit svou kávu od ostatních. Od začátku používali osvědčené postupy při pěstování (cyklování odrůd stromů), sběru, fermentaci a sušení, aby dosáhli nejlepší kvality baňkování. Díky těmto důkladným praktikám a velkému potenciálu se stali jedním z našich oblíbených producentů v regionu a naší bezpečnou sázkou do budoucnosti.
Sklizeň a fermentace
Bobule se sklízejí v po sobě jdoucích dnech, aby se zajistilo, že se sbírají pouze ty správně zralé. Tento proces je náročný, ale zajišťuje, že káva je homogennější jak ve vzhledu, tak i v šálku. Bobule se sbírají během denního světla, než se na konci dne shromáždí ve sběrné míse, kde se ponoří a nechají v noci odpočívat ve studené vodě. Následující den se zbaví dužiny a vloží do sudů, aby se fermentovaly po dobu 14 hodin. Nakonec se třešně omyjí a rozloží na sušení. Sušení se provádí na slunci na velkých terasách po dobu 7 až 15 dní, se zatahovací střechou, která chrání bobule během noci. Sušení je kombinací: 50% fáze sušení na slunci po dobu 5 dnů doplněné o 50% mechanického sušení pomocí kávových slupek bez překročení 45°Celsia. 
Výrobce Mistral Coffee
Velikost balení 250 g

Chutná ještě lépe v kombinaci s