Ovčí sýr s modrou plísní, Masiega, Granja Cantagrullas Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.

Momentálně vyprodáno Zobrazit podobné produkty z kategorie
Jaroslava Šnejdarová

Pomůže a poradí

Jaroslava Šnejdarová

Odpovědná osoba

+420 777 771 409

Měkký, modrý, ovčí sýr s intenzivní vůní a chutí, ve které vynikají tóny hub, soli a pepře.
Hlavní roli zde mají heterofermentativní bakterie produkující plyn, díky kterému má Masiega právě natolik žádané dutiny s modrou plísní. Sýr zraje v komoře s vysokou vlhkostí a teplotou okolo 11ºC, tento proces trvá 4 až 5 týdnů. Poté se teplota snižuje a sýr se balí do alobalového obalu.

Sýr je sám o sobě velmi výrazný, proto doporučujeme párovat s pivy, plnějšími červenými víny, whisky, bourbonem nebo sherry (Oloroso).

Plemeno ovce:  Assaf / Castellana 
Ošetření mléka: nepasterizované mléko
Celková doba zrání: 3 - 4 měsíců
Místo původu: Ramiro, Valladolid 
Granja Cantagrullas je firma, která byla založena za účelem přidat hodnotu mléku od kastilských ovcí z rodinné farmy. Začali ji budovat Asela a Rubén před deseti lety. V současné době se v této sýrárně vyrábí půl tuctu sýrů různými technologiemi, z nichž ve většině případů vznikají každoročně unikátní a naprosto odlišné sýry.
M

Milan15. 06. 2023

Výrobce Granja Cantagrullas
Země původu Španělsko

Chutná ještě lépe v kombinaci s