Lomo iberico de cebo, sušená vepřová panenka, Montesano cca 1,2kg Lomo iberico (sušená vepřová panenka) je lahodná libová pochoutka z černého prasete pocházejícího ze španělské Extremadury. Přibližná váha 1,2kg.
169 Kč s DPH
Skladem
Sušený salámek vyrobený z celých kusů libového masa z černého iberského prasete.
Společně s jamonem iberico tvoří dvojici nejlepších španělských masitých produktů.
Černá iberská prasata jsou speciálně krmena žaludy. Jejich tuk prorůstá svalovou
hmotou a tvoří jemné „žilky“. Říká se, že tuk iberského prasete je pro lidský organismus
velice zdravý. Odborníci jej přirovnávají např k olivovému oleji.
Lomo iberico zraje po dobu 2 měsíců při teplotě 15-17 °C při vlhkosti 75%.
Velice oblíbené tapas.
Doporučujeme před konzumací nechat min. 20 minut v pokojové teplotě asi 20° C.
Původ: Španělsko-Extremadura
Jsme přímým dovozcem tohoto produktu
Výrobce | Montesano |
---|---|
Země původu | Španělsko |
Chutná ještě lépe v kombinaci s
- Vhodné k šunce
- Vhodné k šunce
- Vhodné k sýru